Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

İYİ Parti”li Usta, Samsun’da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi

SAMSUN (AA) – İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Kentteki …

İYİ Parti”li Usta, Samsun’da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi
7 Ocak 2022 21:01
245
A+
A-

SAMSUN (AA) – İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen programda Usta, Türkiye'deki tüm sorunların pandemi kaynaklı olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürerek, “İşte buna inanmaya başlarsak Türkiye'de hiç bir sorunu çözemezsiniz, işte inanmaya başladıkları için Türkiye'nin sorunu çözülemiyor.” diye konuştu.

Enflasyon rakamlarına işaret eden Usta, şöyle devam etti:

“Yoksulluk arttı. Yoksulluk konusunda geçen hafta partimiz İstanbul'da konferanslar serisi düzenledi. Enine boyunu bir akademisyen gibi konuyu biz inceledik yaptığımız araştırma sonuçları orada açıklandı. Türkiye'de bir şekilde yoksullaşma, fakirleşme başladı. Türkiye bu stratejik konumuna rağmen niye fakirleşiyor diye sormamız lazım. Türkiye'de bundan 10 yıl önce gayrisafi milli hasılada 12 bin 500 doları buldu bugün 8 bin doların altına iniyor bunu görmemiz lazım. Bir ülkenin kaynağını har vurup harman savurursanız, birilerine peşkeş çekerseniz birileri zenginleşir ama bu millet fakirleşir. Yani Türkiye'nin fakirleşmesinin temelinde bu var.”

Usta, daha sonra soruları yanıtladı.

Muhabir: Murat Aslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.