Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 30°C
Per 28°C

Janssen Türkiye “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz” Kampanyası ile Şizofreni Farkındalığına Işık Tutuyor

Janssen Türkiye “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz” Kampanyası ile Şizofreni Farkındalığına Işık Tutuyor
24 Mayıs 2024 18:18
34
A+
A-

Proje kapsamında tedavilerine devam eden şizofreni tanısı almış bireylerin yarattığı resimler, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde sergilendi.

Janssen Türkiye ve Ruh Sağlığı Gönüllüleri Eğitimi Derneği ortaklığında, şizofreni tedavisi gören bireylere karşı var olan ötekileştirmeye dikkat çekmek, ön yargıları kırmak, şizofreni hastalarının toplumda var olması adına farkındalık yaratmak için “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz” kampanyası hayata geçirildi. 

Bu kapsamda “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz” kampanyasıyla şizofreni tanısı almış bireylerin yarattığı resimler, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde sergilendi. Şizofreni hastalığına, hastalara karşı toplum içindeki önyargılara ve hastaların desteklendiğinde hayata karışabildiğine dikkat çekmek üzere hayata geçen kampanya kapsamında 30 resim ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü’nü toplumdaki tüm renkleri, aynı resimde bir araya getirme günü olarak ilan ettiklerini belirten Janssen TURGAN Genel Müdürü Laetitia Decroix Guilloux; “Şizofreni hastalığı ve şizofreni tanılı hastaları desteklemek Johnson & Johnson için çok büyük bir önem taşıyor. Zira Johnson & Johnson’ın ilaç şirketi Janssen, şizofreni tedavisinin seyrini değiştiren molekülü keşfeden bilim adamı Dr. Paul Janssen tarafından kuruldu. Bizler de Paul Janssen’in açtığı yolda ülkemizde 10 yılı aşkın bir süredir şizofreni farkındalığıyla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Hastalığın takibi ve hastalar için en sağlıklı çözümleri sunmaya gayret ediyoruz. Bununla birlikte şizofreni konusunda doğru bilinen yanlışlar ve hastalığın toplumdaki algısı için farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Bugün de Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz kampanyamızla şizofreni hastalarının desteklendiğinde hayata daha kolay karışabildiği mesajını vermek istiyoruz. Şizofreni hastalarının yapmış olduğu resimleri kamuoyu ile buluşturduk. Bunun da pek çok hasta, hasta yakınına ilham olacağına inanıyoruz.” dedi.

1958 yılında Dr. Paul Janssen tarafından keşfedilen molekülden bu yana, şizofreni hastalığına çözümler geliştirmeye devam eden Janssen, şizofreni tanısı almış hastaların hayat kalitelerini yükseltmek adına çıktığı yolculukta, geliştirdiği yenilikçi çözümlerle hastaların yanında yer almaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.