Dolar 32,5245
Euro 34,7521
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Samsun Sağlık Müdürü Oruç’tan “ev ziyaretlerine 3 hafta ara verin” önerisi

SAMSUN (AA) – Samsun Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, kentte Kovid-19 vaka sayılarının artması üzerine, Omicron varyantının etkisini azaltmak …

Samsun Sağlık Müdürü Oruç’tan “ev ziyaretlerine 3 hafta ara verin” önerisi
15 Şubat 2022 15:01
168
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, kentte Kovid-19 vaka sayılarının artması üzerine, Omicron varyantının etkisini azaltmak için 3 hafta ev ziyaretlerine ara verilmesi önerisinde bulundu.

Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'da Omicron varyantının etkisiyle haftalardır artan vaka sayısının bu hafta itibarıyla yüz binde 704,83'ten yüz binde 1314,67’ye yükseldiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 29 Ocak-4 Şubat haftalık vaka tablosunda Samsun'un hızlı vaka artışı yaşayan il olduğuna işaret eden Oruç, şu bilgileri verdi:

“Omicron’un ilimizdeki bulaşma hızını gösteren bu tabloya rağmen, yüksek aşı oranlarımız sayesinde, yoğun bakım yatış ve ağır hasta sayılarımızda, halen büyük bir artış yok. Son bir haftada Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda yatan hasta sayımız 147'den 153'e, ağır hasta sayımız ise 79'dan 87'ye yükseldi. Yani vaka artıyor ama aşının koruyucu gücüyle ağır hastalık tablosuna neden olmuyor.”

– “Önlemlerimize geri dönmeliyiz”

Aşının insanları korumaya devam ettiğinin altını çizen Oruç, şöyle devam etti:

“Ama bu sonsuz bir koruma değil. Bizim de şehir olarak bu durumun devamını sağlamak adına bir şeyler yapmamız gerekiyor. Veriler bize vaka sayılarımızdaki artış böyle devam ederse, şu an için bir sıkıntı yaşamasak da, birkaç hafta içinde Kovid-19'a ayrılan yataklarımızın yüzde 90'a varan oranla dolabileceğini gösteriyor. Böyle bir tabloyla karşılamamamız için, Omicron'un en güçlü olduğu bu günlerde, aynı güçle Omicron'a karşı koymalı ve katı bir şekilde maske, mesafe önlemlerimize geri dönmeliyiz. Virüsün yayılımının önüne geçmek için ev ziyaretlerine, en az 3 hafta ara vermeliyiz. Kendimizi hasta hissettiğimizde, etrafımızdakileri koruma adına çok daha dikkatli davranmalı, varyanttan ağır bir şekilde etkilenen, özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizi hastalığın olası etkilerinden uzak tutmalıyız.”

– Aşı çağrısı

Oruç, vatandaşların hiç tereddüt etmeden aşısını yaptırmasını veya hatırlatma dozlarını acilen tamamlaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“TURKOVAC'ın koruyucu gücü şehrimizde. Yerli aşımızın bizi korumasına izin vermeliyiz. Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı bilgilere göre Omicron, etkisini güçlü bir şekilde hissettirdikten sonra, 3 haftalık bir periyotta gücünü kaybetmeye başlıyor. Biz de bu önlemlerle, Omicron'un en güçlü olduğu bu haftalarda ona darbe vurarak, şehrimizin gündeminden varyantı çıkarmalıyız. Kovid-19 ilk günden beri maske, mesafe önlemleriyle, aşılarımızı zamanında yaptırmamızla kontrol altına alabildiğimiz ama önlemlerimizi azalttığımızda, aşımızı ertelediğimizde bize yaşam alanı bırakmayan bir düşman. Gelin bu düşmanı bu 3 hafta içinde yeniden kontrol altına alalım ve şehir olarak ilkbahara sağlıklı bir şekilde girelim.”

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.