Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Samsun’da aile hekimlerinin hasta sayısının azaltılması için 70 yeni birim açılacak

SAMSUN (AA) – Samsun'da aile hekimlerine düşen hasta sayısının azaltılması amacıyla 70 yeni aile hekimliği birimi açılacağı bildirildi …

Samsun’da aile hekimlerinin hasta sayısının azaltılması için 70 yeni birim açılacak
9 Haziran 2022 15:55
147
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da aile hekimlerine düşen hasta sayısının azaltılması amacıyla 70 yeni aile hekimliği birimi açılacağı bildirildi.

Samsun'da birinci basamak sağlık hizmetlerinin görüşüldüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aile Hekimliği Birimi Değerlendirme Toplantısı, İl Sağlık Müdürlüğü binasında yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, toplantıda yaptığı konuşmada, aile hekimliği birimlerinin vatandaşların koruyucu sağlık hizmetiyle buluştuğu ilk nokta olduğunu söyledi.

Aile hekimliği birimlerinin kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunumunda büyük önem taşıdığını vurgulayan Oruç, “Hizmetin Sağlık Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda etkin şekilde sürdürülmesi amacıyla 423 aile hekimliği birimimizdeki 800'ün üzerinde personelimizle özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hizmetin daha iyi koşullarda verilebilmesi için aile hekimi başına düşen nüfusun azaltılması ve 2 bin 700 civarına çekilmesi önem taşıyor. Bu rakam ilimizde 2021 yılı itibarıyla 3 bin 149 olarak gerçekleşti.” dedi.

Oruç, hızla gelişen ve büyüyen Samsun'daki yeni yerleşim alanlarında birinci basamak sağlık hizmeti ihtiyacını tamamlamak istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Hali hazırda sunulan hizmeti güçlendirmek için yeni aile hekimliği birimleri açma kararı aldık. Yer ve bölge seçimi çalışmalarımızda son safhaya geldik. Çalışma sona erdiğinde daha önce açılan 35 yeni aile hekimliği birimine ilave olarak bu yıl içinde İlkadım, Atakum, Canik, Bafra ve Çarşamba'da ağırlıklı olmak üzere 70 yeni aile hekimliği birimi açmış olacağız. İnşallah yeni açılacak aile hekimliği birimlerimizle sunulacak birinci basamak sağlık hizmetlerini el birliğiyle daha kaliteli ve işlevsel bir hale getireceğiz.”

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.