Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 29°C
Per 28°C

Samsun’da fizik tedavi ve romatoloji alanındaki yeni tedavi yöntemleri ele alındı

SAMSUN (AA) – Karadeniz Romatoloji ve Ağrı Topluluğu (KARAT) Derneğince fizik tedavi, romatoloji (romatizmal hastalıklar) ve algoloji (ağrı …

Samsun’da fizik tedavi ve romatoloji alanındaki yeni tedavi yöntemleri ele alındı
29 Ekim 2022 18:06
127
A+
A-

SAMSUN (AA) – Karadeniz Romatoloji ve Ağrı Topluluğu (KARAT) Derneğince fizik tedavi, romatoloji (romatizmal hastalıklar) ve algoloji (ağrı bilimi) alanlarında yeni tedavi yöntemlerinin ele alındığı “İlk Adım 2022 Sempozyumu” düzenlendi.

KARAT Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayhan Bilgici, Samsun'daki bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında, derneklerini alanlarında görev yapan hekimler arasında sosyal ve bilimsel paylaşım platformu oluşturmak üzere kurduklarını söyledi.

Branşlarını daha ileriye güçlü şekilde taşımayı amaçladıklarını belirten Bilgici, “Son yıllarda farklı branşlara aynı yan dal uzmanlıklarının verilmesi bazı sorunları ve rekabeti de beraberinde getirdi. Fizik tedavi camiası güçlü ve büyük bir camiadır. Bu avantajı kullanarak içimizden çıkan yan dal branşlarının büyümesine, gelişmesine destek vermek, onları etkin ve yetkin konuma getirmek bunun için dayanışma göstermek, hepimizin görevi ve sorumluluğudur. İhtisas eğitimi kas-iskelet hastalıkları üzerine olan klinik bir branşız. Bu nedenle romatoloji ve algolojinin temel alanımız olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bu konuda ödün vermeden çalışmayı sürdürmeli ve yolumuza devam etmeliyiz. Önce biz en iyi olduğumuza, doğru yolda olduğumuza inanmalıyız ki başkalarını da inandırabilelim.” ifadesini kullandı.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) uygulamasının son yıllarda popülarite kazandığını işaret eden Bilgici şöyle devam etti:

“Bir başka tartışma konumuz, son yıllarda popülarite kazanan GETAT uygulamalarının branşımızda yarattığı mesleki deformasyondur. GETAT uygulamalarının sosyal, güncel ve politik bir gerçeklik olduğu yadsınamaz ancak uzun eğitimlerden geçerek birer tıp hekimi olduğumuzu unutmamalı, bilimsel gerçeklik dışı, etik dışı yollara sapmamalıyız. Branşımızı büyüterek, güçlendirerek daha ileriye taşımak, bizden sonra gelen meslektaşlarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Bunu iç çekişmelerden uzak durarak ve dayanışma sergileyerek başarabiliriz. Birlikte olursak güçlü oluruz.”

Bilgici, sempozyumda son yıllarda çok sık görülen romatizmal hastalıkların tanı, takip ve tedavilerine vakalar eşliğinde güncel bakışı, osteoporoz (kemik erimesi) ve osteoartrit (kireçlenme) tedavi yaklaşımları, akut ve kronik ağrıda medikal ve girişimsel yaklaşımların ele alınacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.