Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C
Çar 22°C

112’den ilk yardım eğitimi

KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ (KADEM) ÜYE, KURSİYER VE KATILIMCILARINA SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE HİZMET VEREN 112 ACİL KOMUTA VE KONTROL MERKEZİNDE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ.

17 Ağustos 2021 02:30
372
A+
A-

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üye, kursiyer ve katılımcılarına Samsun İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 112 Acil Komuta ve Kontrol Merkezinde verilen eğitime 13 kişi katıldı. İki gün süren eğitimin ardından yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavı geçen katılımcılar sonrasında uygulamalı eğitime alındı. Yazılı sınavı geçenlere uygulamalı ilk yardım teknikleri gösterildi.

İlk yardımın önemine işaret eden KADEM Samsun Temsilcisi Meral Kıvırcı, “İlk yardım eğitimi her vatandaşın alması gereken çok önemli bir eğitim, hatta sorumluluk. Bilinçli ve eğitimli bir ilk yardımcı hayat kurtarmanın ilk halkasıdır. İlk yardım eğitimleri çok yaygınlaşmalı. Milletçe yardımsever bir toplumuz. Yardım ederken bilgili ve bilinçli olmak, önce zarar verme ilkesine uygun davranmak çok önemli. İlk yardım eğitimlerinin yaygınlaşmasına bizler de vesile olmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.