Dolar 43,9842
Euro 51,1950
Altın 7.307,82
BİST 12.943,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Az Bulutlu
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 7°C
Paz 7°C
Pts 9°C

19 Mayıs Belediyesi Nebiyan Ürünleri İçin Coğrafi İşaret Başvurusu Yaptı

19 Mayıs Belediyesi Nebiyan Ürünleri İçin Coğrafi İşaret Başvurusu Yaptı
5 Mart 2026 11:50
47
A+
A-

19 Mayıs Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle “Nebiyan Markalaşma Yolunda” projesini hayata geçirerek Nebiyan Fasulyesi, Nebiyan Kestanesi ve 19 Mayıs Salebi için coğrafi işaret tescili başvurusu yapma kararı aldı.

19 Mayıs Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen 2024 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında “Nebiyan Markalaşma Yolunda” adlı bir proje hazırladı. Bu proje ile Nebiyan Fasulyesi, Nebiyan Kestanesi ve 19 Mayıs Salebi ürünleri için coğrafi işaret tescili başvurusu gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle arasında bir protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Topaloğlu, coğrafi işaret tescilinin ürünlere katma değer sağlayacağını ve üretici gelirini artıracağını belirtti.

Coğrafi İşaret ile Yerel Kalkınma Hedefleniyor

Başkan Topaloğlu, 19 Mayıs Belediyesi olarak coğrafyanın öneminin farkında olduklarını ve bunu gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini ifade etti. İlçenin turizm değerlerini ön plana çıkarmanın yanı sıra, coğrafyanın sunduğu tarımsal ürünleri de markalaştırma yolunda adımlar atmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Topaloğlu, coğrafi işaretli ürünler sayesinde katma değer ve ihracat gelirlerinin artacağını vurguladı. Ayrıca, il ve ilçelere yapılacak ziyaretlerle elde edilecek turizm gelirlerinin yörenin sosyokültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlayacağını ve üreticilerin ürünlerinin gerçek değerini bulacağını ekledi.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ise projenin, Samsun ilindeki turizm paydaşlarının ve tedarikçilerinin fuar katılımlarından daha fazla fayda elde etmesi, fuarlardaki potansiyel ziyaretçiler ve turizm aktörleri ile daha iyi ticari bağlar kurması amacına yönelik olduğunu ifade etti. Dicle, projenin fuar öncesi ve sonrasındaki çalışma süreçlerini geliştirmeye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerini kapsadığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.