Dolar 32,2008
Euro 35,0821
Altın 2.471,20
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C

19 MAYIS LISESINDE NELER OLUYOR

19 MAYIS LISESINDE NELER OLUYOR
2 Ekim 2023 11:56
895
A+
A-

28.Eylül 2023 Perşembe günü Lisemiz’e yeni atanan Okul Müdürümüz Sayın Ahmet GÖZDEMİR beyi Dernek yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunduk.
Hoş gelmiş fakat kaç ay kaç yıl kaç ay görevde kalır bilemiyoruz.
Biz göreve geleli 3 yıl oldu bu 3.Müdür değişimi.
19MAYIS LİSESİ Türkiyenin ,Karadeniz bölgesinin ve Samsunumuzun 96 Yıllık köklü bir eğitim ögretim yuvasıdır.
Devlet ve Özel sektör hizmetine bir çok şahsiyetler yetiştirilmesine vesile olmuş Lisemiz Mezunlarımızı yazmaya kalksak sayfalar kifayet etmez.
Son zamanlarda ülke Millieğitim sisteminde meydana gelen farklı yaklaşımlardan bizim köklü çınarımızda etkilenerek akademik seviyesi eski dönemlerine bakarsak çok geride kalmıştır.
Bir örneği de 3 yıl içerisinde değişen Müdür olayıdır.
Göreve başlıyor kurumu tanıyıp bir proje hazırlanmadan ayrılıyor veya görevden alınıyor.
Buradan Lisemiz mezunları adına SAMSUN MİLLİEĞİTİM Kurumumuzu uyarmak istiyoruz.
Bu köklü eğitim kurumu birilerinin keyfiyeti ile yapılan atamalardan akademik olarak olumsuz olarak etkilenmektedir.
Bu lise hiç bir yöneticinin basamak olarak veya emekliliğinin son dönemini geçireceği bir lise değildir.
BURASI 19 MAYIS LİSESİ’ dir.
Samsunda’ki eğitimli insanların % 60-70 nin Mezun olduğu okulun başı boş bir yönetime bırakılacağı birilerinin aklından geçiyorsa bu hayalden öte geçemez.
Lisemizin C bloğunu okuldan ayırarak İMAMHATİP okuluna geçicide olsa tahsis edilmesi abesle iştigalden başka bir düşünce ürünü değildir.
SAMSUN MİLLİEĞİTİM Müdürlüğünü bu yalış karardan bir an önce dönmesi 19 MAYIS LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ olarak talebimiz ve beklentimizdir.
C blokta bulunan labaratuarlar nereye taşınacak,bu çocuklar Fizik,Kimya,Biyoloji derslerini nerede olacak bizler 70-80 li yıllarda bu derslerimizin büyük bir bölümünü bu labaratuvarlarda yaparak akademik olarak büyük başarılar elde etmişizdir.
Okulun mevcudu oldukça kalabalık Yan merdiven de ayrılmış ve öğrencilerin giriş çıkışları merkez binadaki tek merdiven mahkum edilmiş giriş ve çıkışlarda büyuk izdiham yaşanmaktadır.
Dünkü ziyaretimizde bu olaya gözlerimizle şahit olduk.
Samsun Millet vekillerinin özelliklede Lisemizin Hava Merasim Bölüğümüzün efsane Majörü mezunumuz Sayın Millet Vekilimiz Yusuf Ziya YILMAZ’dan bu yanlış karardan vaz geçilmesi için desteklerini bekliyoruz.
Bu konu derneğimizin takip edeceği en önemli meselesidir.
Saygılarımla,
19 MAYIS LİSESİ MEZUNLAR DERNEĞİ adına
Sedat UYGUN
Dernek Başkanı.
29.Eylül. 2023

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.