Dolar 32,2852
Euro 34,6790
Altın 2.403,67
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

19 Mayıs’ta sumak fidesi dağıtım töreni düzenlendi

SAMSUN AA – Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim …

19 Mayıs’ta sumak fidesi dağıtım töreni düzenlendi
16 Kasım 2022 01:55
99
A+
A-

SAMSUN AA – Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde üreticilere sumak fidesi dağıtım töreni gerçekleştirildi.

“Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 19 Mayıs'ta ilk sumak deneme bahçelerinin kurulduğu Karşıyaka Mahallesi'ndeki tıbbi ve aromatik bitki tarlalarında fide dağıtım töreni düzenlendi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçelerinde coğrafi ve iklim şartlarının uygun olmasıyla tarıma elverişli ve verimli tarım arazileri bulunduğunu belirterek, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak ve ekonomik değeri yüksek ürünleri ürettirerek üreticilerin refah seviyelerini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ziraat mühendisi Hicran Çıkış Kanca da birçok ülkede politik ve ekonomik sebeplerle üretimin azalması sonucunda sumağa talebin her geçen yıl arttığını dile getirdi.

Sumağın hak ettiği konuma ulaştırılması ve beklenen ekonomik, sosyal ve kolektif kültürel faydaları yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla öncelikle doğal yayılış alanları, birlikte bulunduğu türlerle ilişkileri ile tohum ve fidan üretiminin artırılması gerektiğini anlatan Kanca, “Yapılan proje ile bölgemizde ilk defa kapama bahçe kurulacak yerel çeşitlerin korunması sağlanacaktır. Proje kapsamında 10 üreticiye toplam 3 bin 750 fide dağıtılmıştır. Bu fidanların ekimi 19 Mayıs ilçesinde Yörükler, Karşıyaka, Kuşkayası, Esenyer ve Çetirlipınar mahallelerinde yapılacaktır.” dedi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman ile fide almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.