DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

2023’E DOĞRU EMEKLİLER

2023’E DOĞRU EMEKLİLER
Banner Resmi
30.12.2022
146
A+
A-

2023’E DOĞRU EMEKLİLER

Adaletsiz bir ortamda emeklilerde adaletsizlikten payını fazlasıyla aldılar. Emekliler günümüzde asgari ücretin ve açlık sınırının üçte biri bile olmayan gelirleri ile ölmemek için çareler arıyor, dayanılmaz bir yaşam savaşı veriyorlar.

Emekliler bu fakirliğe birden bire, bir-iki yıl içinde düşmediler. Ceplerinden para çalınmaya tam 20 yıl öncesinden başlandı. 20 yıl önce en düşük emekli aylığı asgari ücretin 1,5 katı kadarken her yıl yapılıyor gibi gösterilen sahte maaş artışları ile asgari ücretin üçte biri kadar maaş alır hale getirildiler. Yani 20 yılın sonunda emeklinin gelirinden bir asgari ücretten fazla eksilme oldu. Bu adaletsizlik asla kabul edilemez.

“En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun” söylemleri tamamen yanlıştır, emeklinin uğradığı haksızlığı bilmemektir, günü kurtarma çabasıdır. Emeklinin mevcut gelirine bir asgari ücret eklenip, üstüne enflasyon ve refah payları da katılmalı, emeklinin geliri yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır. Bunun dışında göstermelik yapılacak yüzdeli artışlar emekliyi kandırmacadır. Emekli kendisine dayatılan bu acı reçeteyi yırtıp atacak, adaletin işlediği ortamda, yasal yollarla ve demokratik yöntemlerle mutlaka hakkını alacaktır.

İşte biz TÜRBEP TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU olarak 14 milyon emeklinin hak mücadelesinde yanlarında olmak üzere, 22 Aralık 2020 de, bir grup kurucu üye ile MEHMET ÖZTÜRK’ün başkanlığında emekliler için elini taşın altına koyanların arasına katıldık.

TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU; emekli kardeşlerimizin ekonomik, sosyal, demokratik, laik hak ve özgürlüklerini HAK MÜCADELESİ sayan, % 50 cinsiyet eşitliği uygulayan, dil, din, irk, siyasi görüş ayrımı yapmayan, demokrasi kurallarına uygun bir EMEKLİ PLATFORMUDUR. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün ilke ve devrimleri yolunda çalışmalarını sürdürürken, birlikten güç doğar fikrinden hareketle; aynı amaçla emeklilere hizmet verme çabasında olan kurum ve kuruluşların BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ olma yolundaki çalışmalarımız da devam etmektedir. Bir süre önce yetkili kurullarımızca alınan kararla, Türkiye çapında 7 Bölge Temsilciliği oluşturulmuş, her bölgeye bağlı illerde ve ilçelerde temsilcilikler kurulmuş, ardından GENİŞLETİLMİŞ EMEKLİLER BULUŞMASI toplantıları Kocaeli, Muğla, Ankara, Isparta, Samsun, İzmir, Ordu, Mersin, Zonguldak, Aydın ile ilk grup illerimizde gerçekleştirilmiştir. Sonrasında diğer illerimiz için çalışmalar yürütülürken, emekli sorunlarını dile getiren, kamuoyunda farkındalık yaratan etkinlik ve eylemler çeşitli illerimizde gerçekleştirilmiştir. TBMM ye isteklerimiz milletvekilleri aracılığı ile iletilmiş ancak iktidar oyları ile reddedilmiştir.

Sonuçta; platform olarak yapabileceklerimizin sınırlarını kaldırmamız gerektiğinden sendikalaşma çalışmaları başlatılmıştır. Emeklinin kendisine ilişkin kararlarda taraf olmasının doğru ve gerçek yolu örgütlenmeden geçmekte olup çözüm ve hedef örgütlü mücadele yani SENDİKALAŞMAKTIR. Sendika kişilerin ekonomik sosyal ve kültürel çıkar ve hakları ile ilgili en iyi çözümü sunmak isteyen bir birlik olmalıdır. Pazarlık yapabilme, masaya oturabilme gücüne sahip olunmalıdır. Mevcut sendikaların durumu göz önüne alındığında konu tartışılabilir.

TÜRBEP yeni bir sendika anlayışı ile hem birleştirici güç olma, hem doğru taleplerle emeklilerin haklarını savunabilme yolunda ilerlemektedir. Tüzük çalışmalarımız tamamlanmış, sendikamızın kuruluşu çok yakında gerçekleştirilecektir.

Emeklilerimiz için isteklerimiz her ortamda ayrıntısı ile dile getirilmiştir ve getirilecektir.

2023 Yılına yeni umutlarla girerken emekli kardeşlerimize dayanma gücü temenni eder, yeni yıllarını en içten duygularımızla kutlarız. 31.12.2022.

YAŞASIN EMEKLİNİN HAK MÜCADELESİ!

YAŞASIN TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMUNUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ!

TÜRBEP TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU

YÖNETİM KURULU ADINA

ESMA MÜJGAN ÇELİKKOL

TÜRBEP GN.BŞK. YRD.

MEHMET ÖZTÜRK

TÜRBEP GN.BŞK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.