Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkan Vekili Tekin’den Havza’ya ziyaret

SAMSUN (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği (AB) Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkan Vekili Özge …

AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkan Vekili Tekin’den Havza’ya ziyaret
12 Kasım 2022 17:46
92
A+
A-

SAMSUN (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği (AB) Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkan Vekili Özge Tekin ve beraberindeki heyet, Havza Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneğini ziyaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve AB IPARD Fonu tarafından desteklenen, kuruluş aşamalarını tamamlayan YEG dernekleri ziyaretleri kapsamında yapılan ziyarette Tekin ile ziraat mühendisi Hamza Yıldız, ziraat teknikeri Ayşegül Erdoğmuş ve TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü YEG'lerden sorumlu proje uzmanı Orhan Kılıç yer aldı.

Tekin, YEG'lerin kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulduğunu belirterek, “Bu destekleri verirken kadın üretim kooperatiflerimiz, kırsal kalkınmaya yönelik sivil toplum örgütlerimiz öncelikli gruplarımız. Yaptığımız ziyaretlerde YEG idarecileri ile birebir görüşerek sahada ve uygulamada yaşanan zorluklar ve bu zorlukların giderilmesi adına önerilerini almaktayız.” dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Havza YEG Müdürü Özgür Atala da güçlü bir yapıları bulunduğunu dile getirerek, “İlçemin mülki ve yerel temsilcilerinin oluşturduğu yönetimi ile avantajı konumdayız. Bu avantajımızı kırsal kalkınmayı desteklemek adına en iyi şekilde kullanmaktayız.” diye konuştu.

Tekin ve beraberindekiler, daha sonra İlk Kıvılcım Kadın Üretim Kooperatifine de ziyarette bulundu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.