Dolar 32,3387
Euro 34,8388
Altın 2.384,93
BİST 10.259,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Anadolu Basın Birliği Genel Sekreteri’nden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Açıklaması

Anadolu Basın Birliği Genel Sekreteri’nden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Açıklaması
18 Mayıs 2023 19:02
129
A+
A-

Türkiye’nin köklü basın birliklerinden Anadolu Basın Birliği’nin Genel Sekreteri Turhan AKŞEN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir basın açıklaması yaparak gençlerin önemine vurgu yaptı.

Akşen, “Türkiye’nin gençlik ve spor ruhunun kutlandığı, büyük bir coşku ve gururla karşıladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günde, Anadolu Basın Birliği olarak Türkiye’nin dört bir köşesinde görev yapan gazeteciler olarak sizlerin yanında olmaktan gurur duyuyoruz.

19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlık ateşinin yakıldığı, özgürlüğe giden yolda ilk adımların atıldığı gündür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bu tarihi süreç, Türk gençliğine büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Atatürk, gençlere olan inancını ve güvenini her zaman dile getirmiş ve onları ülkenin geleceği olarak görmüştür. Bu nedenle, 19 Mayıs, Türk gençliğinin özgürlük, bağımsızlık ve milli birlik ruhunu simgeleyen bir bayram haline gelmiştir.

Bugün, gençlerimiz hem Atatürk’ün mirasını yaşatma sorumluluğunu taşıyor hem de ülkemizi daha ileriye taşımak için geleceğe umutla bakıyorlar. Gençlerimiz, bilgi ve teknoloji çağının gerektirdiği donanımlara sahip olarak, ülkemizi küresel ölçekte başarıya taşıyacak güce sahiptir. Onların enerjisi, vizyonu ve hedefleri, Türkiye’yi daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe taşıyacak temel unsurlardır.

Anadolu Basın Birliği olarak, gazeteciler olarak, ülkemizin her köşesinde yer alan basın mensupları olarak, gençlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin sorunlarını ve başarılarını gündeme taşıyarak, onların potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bizler, basın mensupları olarak kamuoyunu bilgilendirmek, doğru haber ve analizler sunmak, gençlerimizin sesine kulak vermek ve onların fikirlerini kamuoyuna taşımak adına büyük bir sorumluluk taşıyoruz.

Bugünün gençleri, yarının liderleri olacaklarına inancımız tamdır. Onlara sahip çıkmak, eğitimlerine ve gelişimlerine destek olmak, fırsat eşitliği sağlamak, onları ileriye taşıyacak projeler üretmek hepimizin görevidir. Türkiye’nin geleceği, gençlerimizin elindedir ve bizler, basın olarak, onları desteklemek ve cesaretlendirmek için varız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, Büyük Önder Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.