Dolar 32,5345
Euro 34,7735
Altın 2.402,33
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Anadolu Basın Birliğinden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Açıklaması

Anadolu Basın Birliğinden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Açıklaması
10 Ocak 2022 02:01
251
A+
A-

Anadolu Basın Birliği Halil Zor basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan basın açıklamasında ”

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Ulusal Kurtuluş Savaşımızda, Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine Sivas’ta yayına başlayan İRADE-İ MİLLİYE Gazetesi ile ilk tohumları atılan ve sürekli Devletten yana tavır alan, demokrasi sevdalısı yerel basın, ne yazınki bugün kendi kaderi ile baş başa bırakılmıştır.
Halkın, halk olarak, anılması ve kulluk yaftasından kurtulması için Atatürk ve arkadaşlarını bu mücadelesini desteklemek için ,mahzenlerde, tren vagonlarında yayın yaparak Milli Mücadelenin kazanılmasında büyük katkısı bulunan YEREL BASIN’ın bu kadar dışlanması gerçekten üzücüdür.
Özellikle yazılı basınımızın girdilerindeki büyük zamlar, yanlış siyasi politikalar yazılı basınla birlikte, görsel ve işitsel basınında kolları bağlanmıştır.
İhale yasalarının sürekli değiştirilmesi, icra alanlarının yandaş basını desteklemek gayesiyle, yerelde değil, tetikçi gazetelere peşkeş çekilmesinde bu sektörü, durma noktasına getirmiştir.
Kurdaki artışlar nedeniyle bir paket gazete kağıdına yüzde 70 zamla 350 lira ödeyen yerel basın yanında, uydu kirası olarak 8000 dolar ödemek zorunda bulunan yerel televizyonlarda karasal yayına geçmek zorunda bırakılmıştır.
Tüm baskı ve engellemelere rağmen yerel basın, her zaman olduğu gibi bugünde,Demokrasi,Cumhuriyet ve Sosyal Adaletin sekteye uğramaması yönünde yayınını sürdürmek isteğindedir.
Bu ülkentemelleri sağlam atılmış ülkedir. Umudunuzu yitirmeden, baskılardan yılmadan, İRADE-İ MİLLİYE ruhundan sapmadan yayınınızı sürdürmelisinizdir.Bu sizin zorunlu görevinizdir.
Sevgili meslekdaşlarım.Bizlerinde siyasi fikirleri vardır. Gazeteciler sandığa gider ve istediği siyasi hareketi tercih eder. Bu bizim doğal hakkımızdır.
Eğilmeden, bükülmeden, yandaş veya laka olmadan kaleminizi kullanınız.
Sizlerden tek beklentimiz, halkın beklentisi: MAJESTE BASINI OLMAKTAN UZAK DURUN.
Bütün siyasi partiler millidir, bizdendir. Görevimiz eğriye eğri,doğruya doğru düsturundan uzaklaşmayın.
GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.” denildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.