Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Antalya Büyükşehir’den Antalya Körfezi’ne Yapay Resif Projesi

Antalya Büyükşehir’den Antalya Körfezi’ne Yapay Resif Projesi
22 Mayıs 2024 11:48
42
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz biyoçeşitliliğin korunması, yerel balık popülasyonun arttırılması, kaçak avcılığa engel olmak ve sportif balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla kıyılarda yapay resifler oluşturmak için proje başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, denizleri korumak ve gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre sunmak amacıyla projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılması planlanan yapay resif projesi için Akdeniz Üniversitesi, Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, Antalya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Antalya Bölge Liman Başkanlığı ve STK temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

DENİZ CANLILARINA YAŞAM ALANI SUNACAK

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda yapay resif projesi için alan belirlenmesi, resif modeli, izleme ve kontrol yöntemi, nasıl uygulanması gerektiği ve proje dosyasının hazırlanmasına yönelik ilgili paydaşlarla fikir alışverişi yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin denizin korunması ve deniz yaşamını gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, “Özellikle deniz ekosisteminin korunması biyoçeşitliliğin arttırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yabancı istilacı türlerle mücadele, yerli türlerin popülasyonun arttırılması konusunda da önemli çalışmalarımız var. Yapay resifler konusu da uzun bir süredir yapmayı hedeflediğimiz bir çalışmaydı. Projede amacımız deniz ekosistemini korumak,  biyoçeşitliliği artırmak. Yapay resiflerin dalış turizmine ve olta balıkçılığına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Toplantıda üniversite, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının öneri ve görüşlerini alarak atılacak adımları belirliyoruz” diye konuştu.

KAÇAK AVCILIĞI DA ÖNLEYECEK

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turhan Kebapçıoğlu da yapay resif projesinin önemine dikkat çekerek, “Kaçak avcılıkla mücadele ve balık popülasyonu artışı için önemli bir konu. Yapay resif hangi bölgelerde yapılabilir, hangi tip resifler kullanabilir bunlar da ilerleyen toplantılarda belirlenecektir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.