Dolar 33,0618
Euro 36,1663
Altın 2.621,03
BİST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 33°C
Açık
Samsun
33°C
Açık
Cum 32°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C

Ayvalık Belediyesi UNESCO Yolunda Emin Adımlarla ilerliyor

Ayvalık Belediyesi UNESCO Yolunda Emin Adımlarla ilerliyor
18 Temmuz 2024 17:24
1
A+
A-

UNESCO kalıcı listesinde yer alabilmek amacıyla, titizlikle çalışmalarını sürdüren Ayvalık Belediyesi UNESCO birimince gerçekleştirilen toplantıda; farklı üniversiteler ve uzmanlıklarda çalışan akademisyenlerle bir araya gelindi.

     Küçükköy Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde gerçekleştirilen toplantı; Ayvalık Belediye Başkan Vekili Merih Arslan başkanlığında farklı alanlarda belediye temsilcilerinin raportör olarak katılımı sağlandı. Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü Başkanlığı görevini yürüten Doç. Dr. Serhan Ada’nın moderasyonunda gerçekleştirilen toplantı İki aşamada yapıldı.

     Toplantının ilk bölümü katılımcıların önceki dönemlerde gerçekleştirdikleri çalışmalar, Ayvalık ile kurdukları ilişkiler üzerinden değerlendirmelerini ve görüşlerini paylaştıkları bir süreçte ilerledi. Toplantının ikinci kısmında ise 2024 güz ve 2025 bahar dönemlerinde planlanan çalışmalar, beklentiler ve yerel yönetimden talepler şeklinde sürdürülerek tamamlandı.

     Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; gerek Ayvalık’ın kent tarihinin yorumlanmasında, gerekse UNESCO Dünya Mirası Listesi başvurusu ve Alan Yönetiminin hazırlanması gibi güncel süreçlerde, en önemli başvuru kaynaklarının başında akademik çalışmaların geldiğini söyledi. Başkan Ergin, “Halihazırda çalışılmış alanlar için üretilen makale, tez, bildiri ve yayınlar başta yerel yönetimler olmak üzere toplumsal farkındalık açısından da bilimsel ve tarafsız bilgiler sunmaktadır. Bu bağlamda Ayvalık üzerine çalışmalar yapan üniversitelerin temsilcileri ve çalışanları olarak akademisyenlerle bir araya geldiğimiz toplantıda “ Ayvalık Okulu ” gibi ortak bir akıl ile neler yapabileceğimizi birlikte değerlendirildi” dedi.

     Başkan Mesut Ergin, katılımcılardan; önümüzdeki dönemlerde Ayvalık ekseninde yapmayı planladıkları çalışmaların kapsamı, süresi, yöntemi, beklentileri gibi konularda fikirlerini paylaştıkları, bazı süreçlerin ortak yürütülme potansiyellerinin irdelediği bir buluşma gerçekleştirildiğini ve toplantıya ait raporun yakın bir zamanda tüm kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.