Dolar 32,3846
Euro 34,7462
Altın 2.398,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Babasının bir zamanlar satışını yaptığı dekoratif ürünlerin imalatını yapıyor

– Samsun’da yaşayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Duygu Dörtköşe, babasının bir dönem satışını yaptığı dekoratif obje ve heykelleri, kurduğu atölyede kendisi üretmeye başladı
– Atölye kuran Dörtköşe:
– “Zor ve zahmetli bir iş ama eser ortaya çıkınca mutlu oluyorum”

Babasının bir zamanlar satışını yaptığı dekoratif ürünlerin imalatını yapıyor
3 Haziran 2023 12:03
88
A+
A-

SAMSUN (AA) – MEHMET KUMCAĞIZ – Samsun'da yaşayan üniversite öğrencisi Duygu Dörtköşe, babasının bir dönem pazarladığı dekoratif ürünleri kendi üretmeye başladı ve girişimleriyle atölye sahibi oldu.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği birinci sınıfında öğrenim gören Duygu Dörtköşe (21), lisedeyken dünya genelinde yaşanan Kovid-19 salgını döneminde evde oturmaktan sıkılınca babasının pazarlamasını yaptığı dekoratif ürünleri boyamaya başladı.

Babasından küçük dekorasyon ürünlerinin silikon kalıplarını almasını isteyen Dörtköşe, balkonda küçük biblolar ve hediyelik eşyalar yapmaya başladı. Daha sonra internet üzerinden satışlar yapan Dörtköşe, ailesinin de desteğiyle atölye açtı.

Duygu Dörtköşe, AA muhabirine, hobi olarak yapmaya başladığı dekoratif obje ve heykellerin beğenilmesiyle, hobiyi mesleğe dönüştürdüğünü söyledi.

Evde hobi amaçlı yaptığı işler zamanla evi kirletince annesinin tepki gösterdiğini anlatan Dörtköşe, “Evimizde başladığım imalat evin çok kirlenmesine ve kimyasalların dayanılmaz kokusuna neden olmaya başlayınca annemin tepkisini aldım. Babamın desteği ile sanayide atölye kurarak imalata başladım. Burada iki kişi ile çalışıyorum. Kalıplar hazırlayıp ürün döküyoruz. Kalıplardan ürünleri çıkarıp zımparalıyor ardından da boyayarak satışa sunuyoruz.” dedi.

– “Zor ve zahmetli bir iş ama eser ortaya çıkınca mutlu oluyorum”

Bu konuda dünyayı da takip ettiğini belirten Dörtköşe, şöyle devam etti:

“Endüstri mühendisliği bölümünde okuyorum. Okuduğum bölüm ile yaptığım işi birleştiriyorum. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ne şekilde dekoratif ürünleri seviyor. Neler daha çok ilgi görüyor bunların araştırmasını yapıyorum. Bu yönde silikon kalıplar hazırlayarak dökümler yapıyoruz. Ben en çok boyama kısmını seviyorum. Zor ve zahmetli bir iş ama eser ortaya çıkınca mutlu oluyorum. Sosyal medya üzerinde satışlarımız var. Tanındıkça siparişlerimiz arttı. Polyesterden biblolar, hediyelik eşyalar yapıyoruz. Boyama kısmını çok seviyorum. Bulgaristan ve Filistin'e düzenli ürünler göndermeye başladık. Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerinin ön planda olduğu tasarımlar da yapıyoruz.”

Baba Salim Dörtköşe de bir kamu kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, boş zamanlarında ise kızına destek olduğunu belirterek, “Kızım sürekli olarak beni teşvik ediyor. Kızım endüstri mühendisliği okuyor. İşi ile okulunda aldığı eğitimi birleştiriyor. Biz de ailesi olarak arkasında duruyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.