Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Bafra’da, depremde hayatını kaybedenler için dua gecesi programı

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için “Kur'an tilaveti ve dua gecesi” programı gerçekleştirildi.Bafra Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Üsküdar Pazarbaşı Camisi İmam Hatibi Ad…

Bafra’da, depremde hayatını kaybedenler için dua gecesi programı
17 Şubat 2023 16:03
786
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için “Kur'an tilaveti ve dua gecesi” programı gerçekleştirildi.

Bafra Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Üsküdar Pazarbaşı Camisi İmam Hatibi Adem Bilgetay, Üsküdar Büyük Çamlıca Camisi İmam Hatibi Kerim Öztürk ve müzezzini Ahmet Aybar, Üsküdar Valide-i Cedid Camisi İmam Hatibi Doğan Temiz, Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi Emrullah Akbaş ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Birışık katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, burada yaptığı konuşmada, “asrın felaketi” olarak nitelenen bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

Depremlerin herkesi derinden yaraladığını vurgulayan Kılıç, “Ama şunu tüm samimiyetimle söylemeliyim ki milletimiz eşyasından kıyafetine, gıdasından diğer tüm ihtiyaçlara kadar seferber olmuş durumda. Bunun örneklerine Bafra'mızda da şahit olduk.” dedi.

Depremin ardından Elbistan'a giderek orada yaşananlara tanıklık ettiğini anlatan Kılıç, “Orada yaşanan çok fazla acı var. Bu acıları dindirmek, yaraları sarabilmek adına belediye olarak ekip ve ekipmanlarımızla bölgede yer aldık. Çalışmaya ve destek olmaya, elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Sizlerin desteğiyle AFAD'ın koordinasyonunda deprem bölgemize 25'in üzerinde yardım tırı gönderdik.” diye konuştu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.