Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 14°C
Çar 14°C
Per 12°C

Bakan Kurum Hatay’daki Deprem Sonrası İnşaatları Yerinde İnceledi

Bakan Kurum Hatay’daki Deprem Sonrası İnşaatları Yerinde İnceledi
7 Aralık 2025 15:26
113
A+
A-

Bakan Kurum, “asrın inşa seferberliği” kapsamındaki Hatay’daki deprem sonrası yapılan projelerin son durumunu inceledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da yürütülen yeniden inşa ve iyileştirme çalışmalarını yerinde denetlemek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Kurum, incelemeleri sırasında Emek Mahallesi’nde hazırlanan örnek daireyi gezdi ve devam eden inşaat çalışmalarının sürdüğü şantiyede işçilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Hatay’da Cadde ve Tarihi Yapılarda İncelemeler

Ziyaret programı kapsamında Bakan Kurum, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Uzun Çarşı, Kurtuluş Caddesi ve Kemalpaşa Caddesi üzerinde tespitlerde bulundu.

Ayrıca, restore edilme aşamasında olan Tarihi Meclis Binası’nda da incelemelerde bulunuldu. Kurum, ziyaret ettiği her noktada bölge sakinleriyle bir araya gelerek talepleri dinledi ve mühendisler ile işçilerle fotoğraf çektirdi.

İncelemeler sırasında bölge sakinlerinin, yürütülen çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdiği kaydedildi. Bir vatandaşın hediye ettiği nergis çiçeği üzerine Bakan Kurum, ❝Hatay da tıpkı bu nergis gibi umudun yeşerdiği bir çiçek oldu❞ değerlendirmesini yaptı.

Bir başka Hatay sakini ise yeniden yapılanmaya vurgu yaparak, ❝Bir Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğacağız derken şaka yapmıyorduk❞ ifadelerini kullandı.

Hatay ziyaretinde Bakan Kurum’a, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Kemal Karahan ve Adem Yeşildal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk eşlik etti.

Bakan Kurum, Hatay ziyaretine dair sosyal medya paylaşımında, ❝Umudun şehri Hatay… Bütün güzellikler filizleniyor, asrın inşasıyla dört bir yanı çiçek gibi oluyor❞ mesajını paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.