Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

BALKAN TÜRKLERİ VE MÜBADELE DERNEKLERİ İLE BULUŞMA

BALKAN TÜRKLERİ VE MÜBADELE DERNEKLERİ İLE BULUŞMA
23 Mayıs 2023 02:00
224
A+
A-

BALKAN TÜRKLERİ VE MÜBADELE DERNEKLERİ İLE BULUŞMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun’da Balkan Türkleri ve Mübadele Derneklerinin Başkanları ve Temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuştu.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu ile çok sayıda derneğin başkan ve temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Balkan Türkleri’nin kültürlerini muhafaza ederek, değerlerini yaşatarak, birlik ve beraberlik ruhuyla yaşadıkları her şehre değer kattıklarını belirten Karaaslan, tüm dernek yöneticilerini ve katılımcıları büyük emek vererek kültürlerini yaşatmak ve yeni nesillere bu büyük birikimi aktarmak konusunda gösterdikleri gayret dolayısıyla tebrik etti.

Karaaslan, “Ecdat yadigârı topraklara hep emanet nazarıyla baktık ve oradaki kardeşlerimizle aramızda yeni ve sağlam köprüler kurarak ilişkilerimizi daha da güçlendirdik.” dedi. “Nerede bir vatandaşımız, soydaşımız varsa Türkiye olarak orada olduk.” diyen Karaaslan, “Rumeli’den Kafkasya’ya hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık, çaresiz hissettirmedik.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin güçlenmesinin Balkan coğrafyasının, bölgenin ve insanlığın güvenliği ve huzuru için de çok önemli olduğunu vurgulayan Karaaslan, “Türkiye ne kadar güçlenirse Balkan Türkleri o kadar güçlü olur. Türkiye ne kadar güçlenirse bölge halkının huzuru o kadar sarsılmaz olur. Balkan Türklerinin geleceği açısından en çok ihtiyaç duyulan şey, barıştır, güvendir, istikrardır. Bunlar sağlandığı zaman geleceğe güçlü bir şekilde yürüyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola devam ettiklerini söyleyen Karaaslan, “Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı barışın ve istikrarın yüzyılı olacaktır. Türkiye Yüzyılı tüm soydaşlarımızın, yüreği Türkiye için atan, dualarında Türkiye’ye yer veren tüm milletlerin yüzyılı olacaktır. Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken, Balkan coğrafyasındaki soydaşlarımızın da yüzyılını inşa edeceğiz. Devraldığımız emanetin bilinciyle Evlad-ı Fatihan için de çalışmayı sürdüreceğiz. Balkan coğrafyasındaki soydaşlarımızın, akrabalarımızın huzurunu ve refahını sağlayacağız.“ diye konuştu.

“Türkiye sevdasıyla, vatan aşkıyla, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma kararlılığıyla bir seçime gidiyoruz.” ifadelerini kullanan Karaaslan, “14 Mayıs’ta AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakı’mızın Meclis’te çoğunluğu elde etmesiyle seçimlerin çok önemli bir etabını tamamladık, şimdi 28 Mayıs’ta ikinci etabı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı güçlü bir destekle yeniden seçerek tamamlayacağız. Samsun başta olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerindeki mübadillerin tercihini istikrardan ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacağına gönülden inanıyorum.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.