Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Başkan ÇAKIR “”Haddini Bilmez Yunan milletvekili”

Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekili Ioannis Lagos’ın , Türk bayrağını yırtmasına Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti de sert tepki gösterdi.

Başkan ÇAKIR “”Haddini Bilmez Yunan milletvekili”
14 Ağustos 2021 04:33
431
A+
A-

Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekili Ioannis Lagos’ın , Türk bayrağını yırtmasına Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti de sert tepki gösterdi. Başkan Çakır, “Haddini bilmez Yunan milletvekilinin bu alçakça eylemini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, bayrakların bir ülkenin onuru olduğunu belirterek, Türk bayrağının da rengini, ülkesi için canına hiçe sayan şehit kanlarından alan dünyanın en onurlu bayrağı olduğunu söyledi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Kınadı

Çakır, “Yunan milletvekilinin bu alçakça eylemini Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. Gerek Yunan makamları gerekse Avrupa Parlamentosu haddini bilmez bu kişiye en sert cezayı vermelidir. Ioannis Lagos adlı şarlatan bağımsız milletvekilinin yaptığı bu terbiyesizlik, bu edepsizlik tabii ki asla ve asla kabul edilemez. Ancak, unutulmamalıdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’in kurtuluşuna müteakip kente gidişinde, ziyaret ettiği bir binanın merdivenlerine Mustafa Kemal Atatürk çiğneyerek basıp girsin diye serilen Yunan bayrağını, alelade bir şekilde de değil, usulüne uygun olarak toplatmış ve o saygıyı, o insanlığı göstermiştir” diye konuştu.

Türk milletinin hangi ülke olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın, ülkelerin bağımsızlık sembolü olan bayraklarına her zaman saygı duyduğunu da vurgulayan Çakır, “Bunlar bilmelidirler ki, vatanımıza saldırmış olan dedeleri geçmişte bizden nasıl bir muamele gördüyse, onları nasıl denize döken bir iradeyle karşılaştılarsa, bugün de aynı ruh bizlerde de mevcuttur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.