DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Başkan Hakan Tali, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıllını Kutladı

Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Banner Resmi
21.02.2021
9.701
A+
A-

Başkan Hakan Tali; Binlerce yıllık Türk tarihinin en önemli hedeflerinden biri olan Anadolu’nun yurt edilebilmesi, Sultan Alparslan’ın zaferiyle Malazgirt’te tescillenmiş, aşılamaz denilen surları yerle bir edip yeni bir dünya düzenine merhaba diyen ve İstanbul’u kadim Türk şehri yapan Fatih Sultan Mehmet Hanla birlikte çağlara mührünü vurmuş, Mustafa Kemal önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi ile de bu kutlu hedef bütün dünya ya bir kez daha kabul ettirilmiştir.

Milli mücadele değerlendirilirken Çanakkale den başlayarak, Sakarya, Dumlupınar gibi muharebeleri ve rahmetli Fevzi Çakmak’ın ikinci Plevne olarak adlandırdığı Kop savunması gibi büyük savaşları iyi kavramamız gerekiyor.

Anadolu vilayetlerinin toparlanması açısından çok büyük bir öneme sahip olan ve hazin hikayeleriyle yaklaşık altı ay süren Kop Müdafaasının kırılmasıyla birlikte, Bayburt’ta işgalle karşı karşıya kalmıştır.

İşgal neticesinde yüzyıllar boyu beraber yaşamış olduğumuz Ermeniler büyük bir ihanet içerisine girmiş, bölgede yaşayan Müslüman Türk halkına karşı akla hayale gelmeyecek yollarla mezalim uygulayarak yok etme çabası içerisinde bulunmuştur.

Fakat milletimiz yüreğinde taşıdığı hürriyet özlemi sayesinde yakılarak yok edilmek istendikleri taş mağazalardan çıkması bilmiş, göğsündeki imanı kendisine kalkan yaparak büyük bir mücadele başlatmıştır.

Bu mücadele sayesinde Bayburt bundan tam 103 yıl önce bir 21 Şubat sabahı kurtuluşa ermiş ve Anadolu’un tamamında verilen mücadelelerle bu toprakların ebedi Türk Yurdu olduğu dosta düşmana ilan edilmiştir.

Bu vesile ile güzel Bayburt’umuzun 21 Şubat Kurtuluş Bayramını en içten duygularımla kutluyor, başta Aziz Atatürk olmak üzere istiklal mücadelesinde şehadet şerbeti içen kahramanlarımızı, gazilik unvanına erişip fakat savaş sonrasında hayatını kaybeden mübarek gazilerimizi, tarih boyunca ve günümüzde vatan toprağını korumak adına verdikleri mücadele ile bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan kalmasını sağlayan bütün şehitlerimizi ve yaşadığımız bu zorlu pandemi sürecinde, başta sağlık çalışanları olmak üzere kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızı rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum.

Kurtuluş günlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, milletimizin yarınlara birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde varması temennisiyle bütün hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.