Dolar 32,4566
Euro 34,6417
Altın 2.391,48
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

BAŞKAN MUSTAFA ÖZTÜRK YETKÍYI HAKKINIZI ALACAK SENDIKAYA VERIN DEDI

BAŞKAN MUSTAFA ÖZTÜRK YETKÍYI HAKKINIZI ALACAK SENDIKAYA VERIN DEDI
22 Temmuz 2022 20:49
361
A+
A-

TÜRKIYE SAĞLIK İŞÇİLERİ CANİK İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖZTÜŔK BASINA VERDIĞİ DEMEÇTE ” BAKANLIĞINDA YETKİLİ OLAN SENDİKAYA ÜYE OLAN ÇOK DEĞERLİ İŞÇİ ARKADAŞLARIM; SAĞLIK BAKANLIĞINDA YENİ DÖNEM YETKİSİ YAKLAŞIRKEN MEVCUT YETKİLİ SENDİKANIN UNUTULMAMASI GEREKEN FAALİYETLERİNİN BİR KISMI…
🔎 Mevcut yetkili sendika 2019 yılı itibari ile ( 2 yetki dönemi) Sağlık Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesine işçi adına kazanım diyebileceğimiz tek madde ekleyemedi.
🔎 2019 öncesinde TİS’de var olan bazı kazanımları koruyamayıp kaybettirdi.
🔎 Kurumların neredeyse tamamında iş yeri temsilcilerini seçim değil atama yoluyla belirleyip işçinin değil “sendikanın temsilcisi”lerini belirledi.
🔎 Toplu İş Sözleşmesi süreçlerini kapalı kapılar ardında, işçinin değil işverenin talepleri doğrultusunda şeffaflıktan uzak yürüttü.
🔎 Kurumlarda işçinin taleplerini değersiz kılarak işverenle kol kola baskıya, tehdide, mobinge göz yumdu.
🔎 Dayanışma Dilekçesi ve 3 Mart 2021 Anayasa Mahkemesi kararı gibi kanuni gerçekler olmasına rağmen bize üye olmayan işçi hak kaybına uğrar yalanı ile işçilere baskı yapmayı hiç bırakmadı.
🔎 Yetki alabilmek için motivasyon çekleri vermeleri, işçilerin aidatları sayesinde Genel Başkanın ve sendika yöneticilerinin yaşadığı saltanat ile gündemden düşmediler.
🔎 Yetkili oldukları kurumlarda işçiler yoğun olarak istifa etmeye başlayınca istifaları durdurmak için Kasım 2021 de işçilere pandemi yardımı adı altında 500 lira teklifi ile sendikaclığa kara sayfalar ekledi.
🔎 Baskı, tehdit ve motive çekleri ile yetki aldığı kurumlarda TİS’leri 3 yıl olarak imzalayıp işçiyi enflasyona ezdirdi.
DEVAMI GELECEK….O YÜZDEN İŞ İŞTEN GEÇTİ YENİ YETKİYİ DE VERİP AİLE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ GİBİ SIZLANMAYACAKSINIZ İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ…” DEDI.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.