Dolar 34,0721
Euro 37,6521
Altın 2.739,99
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C

Başkan Tugay, partililerle 30 Ağustos’u kutladı “İktidar olacağız ve her türlü yanlışı biz durduracağız”

Başkan Tugay, partililerle 30 Ağustos’u kutladı “İktidar olacağız ve her türlü yanlışı biz durduracağız”
30 Ağustos 2024 22:24
1
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları ile İzmir’in, Türkiye’nin ve dünyanın en iyi yerel yönetimlerinden biri olacaklarını söyledi. Genel seçimleri dört gözle beklediklerini belirten Başkan Tugay, “İktidar olacağız ve bu ülkedeki her türlü yanlışı biz durduracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı törende, Türk bayraklarıyla 30 Ağustos coşkusu yaşandı. Törende, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

“Genel seçimi hepimiz dört gözle bekliyoruz”
Törende partililere seslenen Başkan Tugay, “Beraber bir yol yürüyoruz. Adeta gün sayıyoruz. Ülkemizi, içinde bulunduğu bu sıkıntılı durumdan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıyla kurtaracağımız o günlere bir an önce erişmeyi istiyoruz. Hepimizin sabırsızlık içinde olduğunu biliyorum. O yüzden genel seçimi hepimiz dört gözle bekliyoruz. Partim bana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini verdi. Halkımızın onayıyla yaklaşık 5 aya yakın süredir bu görevdeyim. Aranızda belediye başkanı arkadaşlarım var. Onlarla birlikte bize verilen bu bayrağı en yukarıda tutarak çalışmaya devam ediyoruz. Kararlıyız, başaracağız. Belediye başkanları arkadaşlarımla birlikte İzmir’in, Türkiye’nin ve dünyanın en iyi yerel yönetimlerinden olacağız” diye konuştu.  

Birlik ve beraberlik vurgusu
Çok zorlu konularla mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok ağır sorunlarla mücadele ettiğimizi çok iyi biliyorsunuz. Hepimizin şu anda en fazla ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik. 102 yıl önce kazanılan zafer ve o zaferin öncesinde ve sonrasında yaşananları hepimiz kendi aile geçmişimiz gibi biliyoruz. Çok şanlı bir mücadele verildiğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlı duruşunu, bir halkın ve bir ordunun şahlanışını biliyoruz. 30 Ağustos tarihin en büyük zaferlerinden biridir. Cumhuriyet’i de en çok işte bu meydandaki arkadaşlarımız sahipleniyor. Bize bu ülkeyi sevmeyi öğrettiler, bize bu millete inanmayı öğrettiler. Bize bu bayrağa saygı duymayı öğrettiler. Biz de saygıyla, sevgiyle ve inançla mücadele ediyoruz.”

“İktidar olacağız, iktidar olacağız, iktidar olacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Tugay,  “Hepinizi yürekten kutluyorum. Biz sizlere inanıyoruz. Sizlerin de bize duyduğu inançla her türlü yanlışla mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, herkese eşit bakarak ama her zaman hakkın, hukukun, adaletin yanında olarak bu ülkeye olan borcumuzu ödeyeceğiz. İktidar olacağız, iktidar olacağız, iktidar olacağız ve bu ülkedeki her türlü yanlışı biz durduracağız” diye konuştu.

“Buradayız, dimdik ayaktayız”
Törende konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bugün bu zaferin 102. yılında, Cumhuriyet’imizin değerlerine her zamankinden daha sıkı sarılmalı, bu toplumu sürekli bölmeye çalışanlara inat birlik, beraberlik içinde geleceğe yürümeliyiz. Ata’mızın bizlere emanet ettiği, maalesef bugün ekonomik kriz altında ezilen, dış dünyada itibarı zayıflamış, komşularıyla sorunlar yaşayan bu vatanı daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh, dünya ile rekabet edebilen, dünyada itibarı yüksek, komşuları ile barış içinde bir Türkiye olarak gelecek nesillere bırakmak, bizlerin en büyük sorumluluğu. Atatürk’ün izinde Cumhuriyet’imizin ve demokrasimizin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Bizler yani bu ülkenin Cumhuriyet sevdalıları buradayız, dimdik ayaktayız” dedi.   Programın ardından çok sayıda partili ve İzmirli yurttaş, Başkan Tugay ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.