Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Verdiği Kahvaltı İle

BEM-BİR-SEN Samsun Şubesi basına özel olarak tanışma ve kaynaşma kahvaltı programı düzenledi.

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Verdiği Kahvaltı İle
22 Ekim 2021 10:26
435
A+
A-

Düzenlenen kahvaltıda konuşan BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, Türkiye’de belediye ve özel idare çalışanları sendikaları arasında yetkili sendika olduklarını kaydetti.

BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, “Türkiye’de şu anda biz genel anlamda yetkiliyiz. Yaklaşık olarak 75 bin-76 bin civarında üyemiz var. 30 vilayet içerisinde de en fazla üyeye sahip olan sendikayız. Genel anlamda koordinatörlük görevimiz var. Karadeniz bölgesi olarak diğer bölgelere destek çalışması yapmak içi gidiyoruz. Çalışmalarımızı, sendikal çalışmalarımızı Genel Merkez bazlı yürüttüğümüz için de daha güçlü durumdayız” dedi.

ÜYE SAYILARINI AÇIKLADI

Atakum’da belediye yönetimi değiştikten sonra 130 üyenin 100 tanesinin sendikadan istifa ederek başka sendikalara geçtiğini de kaydeden Gayretli, “100 tanesi diğer sendikalara geçmek durumunda kaldı. 30 tane şu anda üyemiz var. İlkadım’a gelince de orada da 110 civarındaydı. Orada da 60 civarında arkadaşımız kaldı” ifadelerini kullandı.

HEDEF KAMUDA VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK

Sendikacılığın hedefinin kamuda verimliliği artırmak olduğunu da beyanlarına ekleyen Gayretli, “Devlet bütçesi belli. İtiraz etme şansı da hiç birinin yok. Sendikaların amacı kamuda verimliliği artırmak, çalışanların sorunlarını kurullar vasıtasıyla dile getirmektir. Memur için önemli olan şey şu; özlük haklarının iyileştirilmesi, ekonomik anlamda o bütçeden ne kadar pay alınabilir, bunları tartışmak” diye konuştu.

EN AZ SOSYAL DENGE GELİRİ AYVACIK

Gayretli, “En az belediyedeki çalışan birim memurunun aldığı sosyal denge 740 lira ile Ayvacık Belediyesi. Sosyal denge esasen her yerde eşit olarak veriliyor. İki kademeli yapan yerler oluyor” şeklinde konuştu.

ÜCRET SKALAMIZ YÜKSEK

Ücret skalasının yerel yönetimlerdeki çalışma koşullarıyla orantılı olduğunu belirten Gayretli, “Ücret skalamız şuanda yüksek bunu söyleyebilirim. Nedeni de zaten biliyorsunuz yerel yönetimlerde çalışma usul ve esasları çok zor” dedi.

BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli program sonunda gazetecilere hediye takdimi yaptı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.