Dolar 32,3595
Euro 34,7818
Altın 2.398,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Büyük Türk Turan Hareketi Derneği’nin İlk Kongresi Gerçekleşti

Büyük Türk Turan Hareketi Derneği’nin İlk Kongresi Gerçekleşti
14 Nisan 2024 16:23
175
A+
A-

Büyük Türk Turan Hareketi Derneği, kuruluşunun birinci yılında ilk kongresini Samsun’da düzenledi. Türk milliyetçiliğini Türkiye ve dünya çapında temsil etme gayesi güden dernek, kurucu başkan Lütfi Keskin’in başkanlığında toplandı.

Başkan Lütfi Keskin’in Açılış Konuşması:

Derneğin Kurucu Başkanı Lütfi Keskin, kongrede yaptığı konuşmada, Türk milletinin karşı karşıya olduğu zorluklara ve küresel çapta yaşanan Türk kimliğinin göz ardı edilmesine dikkat çekti. Keskin, “Türk milletinin tarihindeki en karanlık dönemlerden birini yaşamaktayız. Her yanımız düşmanlarla çevrili, içeride ise ihanet ve fesatın hile ve desiseleriyle karşı karşıyayız. Gereksiz ve kısır siyasi çekişmelerle vatanımız ve büyük Türk milleti yok edilmeye çalışılmaktadır. Batı Trakya, Balkanlar, Kırım, Kafkasya, İran, Irak, Suriye Türklerinden kimse bahsetmezken, Türkistan esir edilmiş gibi gösterilen mültecilere yardım etmemiz istenirken, milletimizin adı yok sayılmaktadır. Milletimizin değerleri ayaklar altına alınmak istenmektedir.” dedi.

661b04a43b3b2

Yönetim Kurulu ve Yeni Dönem Politikaları:

Kongrede, Yönetim Kurulu üyeleri de yeniden belirlendi. Yeni dönemde, dernek, Türk kültürünün korunması ve tanıtılması, Türk gençliğinin milli değerler çerçevesinde yetiştirilmesi ve Türk dünyasının meselelerine dikkat çekilmesi gibi konularda projeler geliştirecek.

Kongrenin Genel Değerlendirmesi:

Kongre, katılımcılar tarafından Türk milliyetçiliği derneğinin gelecekteki yönünün şekillendirildiği bir platform olarak değerlendirildi. Başkan Keskin, yeniden seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, derneğin misyonuna sadık kalarak, Türk milletinin yükselişi için var gücüyle çalışacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Türk milleti en zor zamanlarda bile kahramanlar ve cesur yürekler yetiştirebilen bir millettir. Dinimiz tarikat ve cemaatlerin insafına terk edilmiş, dinimizi istismar ederek milletimizi dinden soğutmuşlardır. Hırsızlık ve yolsuzluk her yeri sarmış, uyuşturucu ve madde bağımlılığı gençlerimizi ve çocuklarımızı esir almıştır. Bu nedenle ülkede kaos ve belirsizlik hüküm sürmektedir. Sokaklarda uyuşturucu satıcılarına dokunulmamaktadır. Maden ocaklarında yüzlerce kişi ölürken, askerlerimiz şehit olurken, depremde yüz binlerce kişi enkaz altında inlerken, milli yas ilan etmeyenler, başka ülkelerdeki olaylara 3 günlük milli yas ilan edebilmektedir. Türk milleti en zor zamanlarda bile kahramanlar ve cesur yürekler yetiştirebilen bir millettir. İşte bu nedenle Türk Derneği kurulmuştur”

661b04c2cb64a

Geçtiğimiz yıl Samsun’da kurulanDerneği Genel Merkezi bugün ilk kongresini gerçekleştirdi. Kongrede aday olan kurucu başkanyeniden başkan seçildi.

Başkan Lütfi Keskin, dernek üyeleri tarafından yeniden başkan olarak seçilerek, güven tazeledi.

Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Seçimi

Büyük Türk Turan Hareketi Derneği’nin ilk kongresinde, yönetim ve denetleme kurulları için seçimler yapıldı. Derneğin kurucu başkanı Av. Lütfi Keskin tarafından sunulan ve genel kurulun onayına sunulan yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşmaktadır:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:

  1. Lütfi Keskin
  2. Necatı Bulutay
  3. Kenan Erzurumlu
  4. İsrafil Balcı
  5. Kudret Kevseroğlu
  6. Mustafa Dak
  7. Mehmet Salih Çolak
  8. Çiğdem Ersoy
  9. Hüseyin Şimşek
  10. Mustafa Yılmaz
  11. Turhan Akşen

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri:

  1. Halil Taşkın
  2. Yusuf Akan
  3. Ertuğrul Çöl

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:

  1. Kurtman Ersanlı
  2. Mehmet Şanlı
  3. M. Halistin Kukul
  4. Mustafa Kofoğlu
  5. Burhan Şahin

Yedek Üyeler

Ayrıca, dernek yedek üye listesini de belirledi. Bu üyeler, asil üyelerin görevlerini yerine getirememesi durumunda görev alacaklar.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

  1. Ayhan Keskin
  2. Ertuğrul Firidin
  3. Seyfettin Altun
  4. Ceyhun Kaykı
  5. H. Ali Özmen
  6. Ihsan Ide
  7. Ömer Emirze
  8. Rasim Siyah
  9. Tuğçe Yurtseven
  10. Vahit Göçmez
  11. Yahya Can

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri:

  1. Berkant Binici
  2. Faruk Karadeniz
  3. Gökhan Erol

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri:

  1. Bilal Öztürk
  2. Cengaver Taş
  3. Şefki Akoğlu
  4. Cemal Kasa
  5. Bahadır Bayram

Önümüzdeki Dönem İçin Beklentiler

Bu seçimlerle birlikte, dernek, Türk milliyetçiliği ve kültürünün korunması, tanıtılması ve Türk dünyasının problemlerine dikkat çekmek için belirlenen yeni yönetim ve denetim ekipleriyle birlikte çalışmalarını daha da ileriye taşıyacakları belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.