Dolar 34,2747
Euro 37,6495
Altın 2.907,82
BİST 9.122,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 21°C

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE ÇİLEK ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILIYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE ÇİLEK ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILIYOR
8 Ekim 2024 12:28
33
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE ÇİLEK ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm ilçelerinde kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla üreticilere verdiği desteği sürdürüyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan çilek fideleri ile şehirde çilek üretimi yaygınlaştırılıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuzverimli topraklarıyla birbirinden farklı ürünlerin yetiştirilebildiği çok önemli bir tarım şehri. Bizler üreticimizin, çiftçimizin, hemşehrilerimizin daima yanındayız” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi ve üreticileri destekleme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Şehirde çilek üretiminin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen projeler üreticilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde çalışmalarına olanak tanıyor.

Bu kapsamda Alaçam, Atakum, Bafra, Canik ve Kavak gibi farklı ilçelere toplam 1 milyon 681 bin 800 adet çilek fidesi desteği sağlandı. Bu desteklerin 90 bin adedi ise Kavak ilçesine dağıtılarak ilçedeki çilek üretimine teşvik artırıldı. Böylece Büyükşehir’in de destekleriyle tarımsal faaliyetlerde verimi yüksek olan Kavak ilçesi önemli bir gelişim sürecine girdi.Çilek fidesi desteğinin yanı sıra, çeşitli tarım ürünlerinde fide ve fidan desteği ile ekipman temini gibi birçok konuda üreticilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi son 4 yıl içerisinde Kavak’ta bin 750 üreticiye 820 bin adet tıbbi aromatik bitki fidesi ve 16 bin 300 kg yem bitkisi desteği sundu. Ayrıca üreticilerin iş gücünü kolaylaştırmak için 5 biçme makinesi, 2 çapa makinesi, 1 taş toplama makinesi ve 2 kurutma makinesi desteği de sağlandı.

Verdiği desteklerle üreticilerin daima yanında olan Büyükşehir Belediyesi, küçük aile işletmelerinin üretim ve gelirlerini artırmayı, kırsalda kadın istihdamını desteklemeyi ve bitkisel üretimin çeşitlendirilmesini amaçlıyor. Aynı zamanda hayata geçirilen bu projelerle, kırsal alanda sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması da hedefleniyor. Tarım sektöründe sağlanan bu destekler sadece ekonomik anlamda değil aynı zamanda sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da büyük önem taşıyor.

“Şehrimiz önemli bir tarım şehri”

Üreticilerin daima yanında olduklarını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimiz birbirinden farklı ürünlerin de yetiştirilebildiği çok önemli bir tarım şehri. Hemşehrilerimiz şehrimizdeki imkanlardan kolaylıkla faydalansın diye onlara çeşitli tarımsal destekler sunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler ve uygulamalarlaşehrimizde tarıma teşviki artırıyoruz. Üreticilerimiz, sağlanan fidelerle birlikte daha fazla ürün elde ederek gelirlerini artırma fırsatı da buluyor, böylece yerel ekonominin güçlenmesine katkıda bulunuyorlar. Tarım sektörünün sürdürülebilirliği açısından bu projelere ve desteklere çok önem veriyoruz. Üreticimizin, çiftçimizin, hemşehrilerimizin daima yanındayız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.