Dolar 32,5955
Euro 34,7913
Altın 2.493,56
BİST 9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 18°C
Sal 29°C

Canik, Hükümet Konağı’na kavuşuyor

Canik, Hükümet Konağı’na kavuşuyor
25 Mart 2021 14:40
4.611
A+
A-

Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hükümet Konağı imali için İçişleri Bakanlığı‘na tahsis edilen eski cezaevi alanında Canik Hükümet Konağı inşaat çalışmaları başladı.

Kuzeyyıldızı Mahallesi Fas Sokak’ta 7 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşaat çalışmaları başlayan, toplamda 6757 metre kare inşaat alanına sahip. Bodrum ve yer katla birlikte toplam 5 kattan oluşan Canik Hükümet Konağı 500 iş günü içinde tamamlanacak.

Tüm kamu kurumları tıpkı çatı altında

Tüm kamu kurumlarını birebir çatı altında barındıracak Canik Hükümet Konağı inşaat alanında incelemelerde bulunan Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Hükümet Konağı inşaat çalışmalarının başladığını ve 2022 yıl sonu prestijiyle Canik halkına hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Sandıkçı, “100 bini aşan ilçe nüfusumuzla birlikte, yıllardır eksikliğini hissettiğimiz Hükümet Konağımızın inşaat çalışmaları çok şükür başlamış bulunmakta. Süratli bir halde imali tamamlanacak Hükümet Konağımızın üretim mühleti 500 iş günü. Bu da demek oluyor ki 2022 yıl sonu itibariyle Canik ilçemiz Hükümet Konağı’na kavuşmuş olacak. Tüm ilçe halkımızın rahatlıkla ulaşabileceği ilçemizin merkez noktasında üretim çalışmaları başlayan Hükümet Konağımız 6757 metre kapalı alan olmak üzere 5 kattan oluşmakta. Çağdaş ve klâsik mimarisiyle de ilçemizin kent kimliğinin çağdaşlaşmasına katkı sağlayacak. Artık ilçe insanlarımız iş ve süreçlerini kendi ilçelerinde tek çatı altında zorluk çekmeden, öbür ilçelere gitmeden çok rahat bir halde yapacaklar. Canik gerçek manada ilçe hüviyetine kavuşmuş olacak” dedi.

“Katkı ve emek veren herkese teşekkür ediyorum”

Lider Sandıkçı, “Yapımına başlanan Canik Hükümet Konağımızın şimdiden ilçe halkımıza güzel olmasını diliyorum. Bu hoş yapıtın ilçemize kazandırılmasında katkıları ve emekleri olan İçişleri Bakanımıza, Etraf ve Şehircilik Bakanımıza, milletvekillerimize, Valimize ve Büyükşehir Belediye Liderimize ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık ilçemiz, Hükümet Konağı’yla, Kent Hastanesi’yle, Milet Bahçesi’yle, ticaret merkezleriyle, herkesin yaşamak için tercih ettiği tam bir hayat kenti” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.