Dolar 32,5188
Euro 34,7220
Altın 2.497,58
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Çarşamba’da Tarihi Türk Savaş Sanatları Tanıtım Programı düzenlendi

SAMSUN (AA) – Çarşamba ilçesindeki Doğal Yaşam Parkı'nda Tarihi Türk Savaş Sanatları Tanıtım Programı düzenlendi. Savunma sanatları uzmanı …

Çarşamba’da Tarihi Türk Savaş Sanatları Tanıtım Programı düzenlendi
27 Haziran 2021 18:47
264
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çarşamba ilçesindeki Doğal Yaşam Parkı'nda Tarihi Türk Savaş Sanatları Tanıtım Programı düzenlendi.

Savunma sanatları uzmanı Emin Boztepe, TRT belgesel savunma sanatları programı sunucusu Nehar Eren, Geleneksel Türk okçuluğu eğitmeni Mehmet Fatih Tan, doğal yaşam gezgini Cemil Ceylan ve savunma sanatları eğitmeni Mehmet Caner Tatlıcı’nın konuk olarak katıldığı programda misafirlere Türklerin savaşlarda kullandıkları savaş taktikleri ve kullandıkları silahlar ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, geçmişte Türklerin kullandığı savaş taktikleri ve silahların bilinmesinin gerektiğini dile getirerek, “Atalarımızın kullandıkları savaş taktikleri ve silahlarla ilgili konuklarımız yapılan araştırmalar neticesinde bizleri bilgilendirdiler. Eskiden savaş kazanmak büyük zeka gerektiriyordu ve atalarımızda zekaları ile dünyaya hükmettiler diyebiliriz. 1071'de Malazgirt Zaferi'nde Anadolu'nun kapıları Türklere açılırken, 1453’te de İstanbul Osmanlı'nın oldu. Bunun yanı sıra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de 1919 yılında Samsun'umuzda yaktığı kurtuluş meşalesi ile kazandığı zaferlerin ardından 1923 yılında Cumhuriyeti ilan etti. Bu zaferler gerçekten üstün zeka gerektiriyor. Atalarımız büyük mücadeleler verdi ve bizler de bunları halkımızın da öğrenmesi gerektiği fikriyle böyle bir program düzenledik. Ben bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan ve davetliler katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.