Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TEKNOFEST KARADENİZ ziyaretinde konuştu:

SAMSUN (AA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye teknoloji alanında, özellikle savunma sanayi alanında güzel yatırımlar yapıyor …

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TEKNOFEST KARADENİZ ziyaretinde konuştu:
1 Eylül 2022 01:25
161
A+
A-

SAMSUN (AA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye teknoloji alanında, özellikle savunma sanayi alanında güzel yatırımlar yapıyor. Hepimizin de bu yatırımlara destek vermesi lazım, bu kadar basit bir şey.” dedi.

Kılıçdaroğlu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST KARADENİZ’in düzenlendiği Samsun Çarşamba Havalimanı’nı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nu havalimanının VIP girişinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır karşıladı.

Ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Teknolojiye, bilime yatırım yapmak Türkiye için çok önemli. O alanda üniversitelerin başarı elde etmesi hepimize gurur verecek, bu kadar basit.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Sezgin Tanrıkulu’nun TEKNOFEST ile ilgili olumsuz açıklamaları vardı, siz neler söylemek istersiniz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bunları bırakın arkadaşlar. Burada önemli olan şu. Türkiye teknoloji alanında, özellikle savunma sanayi alanında güzel yatırımlar yapıyor. Hepimizin de bu yatırımlara destek vermesi lazım, bu kadar basit bir şey. Yani bu yatırımlara kalkıp da A partisi, B partisi ayrımı yapmak da yanlış. Sonuçta yapan bizim insanlarımız. Burada çalışanlar, üniversitelerde okuyan öğrenciler, bunlar da bizim evlatlarımız. Bizim evlatlarımızın yaptığı başarıları kim gölgelemek isteyebilir.”

– “İkitelli’deki eski atölyelerini ziyaret ettim”

Gazetecilerin haberi olmadan İstanbul İkitelli’de eski atölyelerini ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu işi getirip A partisi, B partisi şeklinde yaparsanız bu yanlış olur, bunun sürekliliğinin olması lazım. Süreklilik bizim açımızdan değerlidir.” dedi.

Bakan Yardımcısı Kacır da Kılıçdaroğlu’na, Milli Teknoloji Hamlesi, Milli Kanatlar gösterisi, TEKNOFEST çalışmaları, Bayraktar TB2, Gökbey, diğer yerli ve milli teknoloji ile üretilen hava araçlarının yanı sıra Türkiye’deki teknoparklar ve girişimcilik ekosistemi hakkında bilgi verdi.

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıldır TEKNOFEST’e destek verdiğini, 3 Eylül Cumartesi günü de alanda olacağını aktardı.

– T3 Vakfı ile ilgili iddialar

Öte yandan ziyaret sırasında bir gazeteci, Kılıçdaroğlu’na, “T3 Vakfıyla ilgili ortaya atılan iddia mahkeme kararıyla yalanlandı. Genel Başkan Yardımcınız bu iddiaları yapmıştı. T3 Vakfı şu an ziyaret ettiğiniz TEKNOFEST’i organize eden. İBB’den para aldığını iddia etmişti genel başkan yardımcınız. Mahkeme bunu yalanladı, ancak bir özür gelmedi.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Pardon nereden katılıyorsunuz?” dedi.

Gazetecinin, “Ben Yeni Şafak. Ortada bir vakfın İBB’den para aldığı iddiası vardı ancak yalanlandı.” şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Mahkeme karar verdiyse ne diyeceksin? Yeni Şafak benden özür dilediği zaman ben gereğini yapacağım.” diye konuştu.

Muhabir: Cemal Coşkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.