Dolar 32,3458
Euro 34,8225
Altın 2.404,22
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

DEVLETİN MEMURU DEĞİL, SEFALETİN MEMURU

DEVLETİN MEMURU DEĞİL, SEFALETİN MEMURU
8 Temmuz 2023 09:46
153
A+
A-

————–
DEVLETİN MEMURU DEĞİL, SEFALETİN MEMURU
Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK,
“Hükümetin ve sözde yetkili sendikanın memuru yoksulluk sınırının altında yaşamaya ve çalışmaya mahkûm etmesi kabul edilemez. “ dedi.
Başkan ÇAKMAK yaptığı açıklamada;
“ Daha önce asgari ücretin neredeyse 3 katı maaş alan memur, artık asgari ücretin yarısına mahkûm edilmiş, günümüz ekonomik koşullarında geçinemez olmuştur.
Hükümetin boş vaatleri ve yetkili sendikanın arka kapılar ardındaki kişisel çıkarlarına kurban edilen memur ne yazık ki geçen yıl bir maliye bakanının da dediği gibi sadakaya muhtaç hale getirilmiştir. Anayasanın amir hükümlerine göre en düşük memur maaşı en yüksek işçi maaşından düşük olamaz. Bu sebepledir ki memur maaşlarına mevcut koşullar altında yapılması düşünülen artışlar anayasaya aykırı ve hayatın gerçeklerinden uzaktır.
Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 1.5 ay önce en düşük memur maaşı için vaat edilen 22.000 TL henüz yürürlüğe girmeden %100 oranında değerini ve geçerliliğini yitirmiştir.
Son 1 ayda bile dolar TL karşısında %40 artış göstermişken akaryakıt fiyatları %50 ye yakın artış göstermişken, çalışanların temel yaşam gereksinimlerini içeren tüm ürünlere %400’lere varan zam gelmişken insan aklıyla alay eder gibi açıklanan ve gerçeği yansıtmayan ne enflasyon oranını ne de buna mukabil yapılacak olan memur zamlarını kabul etmiyoruz.
Yetkili Sendika Memurun Aklıyla Alay Etmektedir.
En düşük memur maaşı en az 35.000 TL olmalı ve ortalama memur maaşlarının ise en az 40.000 TL’nin üzerinde olması gerektiğini tekrar ediyoruz ve talep ediyoruz. Bunun aksi memuru sadece yoksulluğa değil, açlığa mahkûm etmektir. 22.000 TL ve sözüm ona üzerine yapılacak ilave zam ile memurlar için 25.000 gibi komik bir rakamı reva gören ve skandal bir açıklamaya imza atan sözde yetkili konfederasyon başkanının bu rakama memurun “OH” diyeceğini ifade etmesi memurun aklıyla alay etmesinden başka bir şey değildir. Memur ancak bugüne kadar kendisine “AH!” dedirten sendikaların üyeliğinden istifa ettiğinde “OH” çekecektir.
Memurluk Sadece Ekonomik Olarak Değil İtibar Olarak da Bitme Noktasındadır.
Bin bir güçlükle eğitimlerini tamamlayan ve zorlu sınavlarla ataması yapılan başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu memurları maalesef herhangi bir öğrenim kriterine bağlı olmadan ve herhangi bir sınava bile tabi tutulmadan işçi kadrosuna yerleştirilen işçi kardeşlerimizin yarısına tekabül eden bir maaş ile çalışmaktadır. Personelin eğitimli, donanımlı ve liyakatli olmasının bir önemi ve anlamı kalmamıştır. Kurum içerisinde iş barışının dışında hiyerarşik yapıyı bozan bu ücret dengesizliğinin ve adaletsizliğinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Amirinden fazla maaş alan işçi kurum içerisinde amirine tabiri caizse kafa tutar hale gelmiştir. Yaşadığı ekonomik zorluklar dışında memurlar itibar kaybı da yaşamaktadır.
Taleplerimizin Karşılanmaması Halinde Memura Gerçek Anlamda Bir OH Çektirmek İçin Alanlarda Olacağız.
Hürriyet Sağlık-Sen ve Hür-Sen konfederasyonu olarak memurun hak ettiği ekonomik koşulların sağlanmaması ve taleplerimizin karşılanmaması halinde anayasadan ve kanundan doğan haklarımızı kullanmak üzere başta eylem ve iş bırakma kararı olmak üzere tüm seçeneklerin değerlendirileceğinin bilinmesini isteriz.”
Erdoğan ÇAKMAK
Hürriyet Sağlık-Sen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.