Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Elektrik arıza ekipleri “kesintisiz enerji” için karlı arazide mücadele veriyor

SAMSUN (AA) – Samsun ve çevre illerde olumsuz hava şartlarından etkilenen yüksek gerilim hatlarını onaran Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ …

Elektrik arıza ekipleri “kesintisiz enerji” için karlı arazide mücadele veriyor
17 Mart 2022 13:51
159
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun ve çevre illerde olumsuz hava şartlarından etkilenen yüksek gerilim hatlarını onaran Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ) arıza ekipleri “kesintisiz enerji” için mücadele veriyor.

YEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Samsun'un yanı sıra Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'ta 40 bin kilometrekare alanda 3 milyon tüketiciye kesintisiz enerji verebilmek için ekipler mesai harcıyor.

Daha önce yaşanan hava muhalefetlerinden kaynaklanan deneyimler ile kriz planlarını oluşturan YEDAŞ ekipleri, hafta sonunda yaşanması muhtemel olumsuz hava şartları için hazırlıklarını tamamladı. Kar yağışlarının artması nedeniyle özellikle kırsalda meydana gelebilecek elektrik kesintilerinin önüne geçmek için çalışma yapıldı.

YEDAŞ Sistem İşletme Koordinatörü Alpay Karaer, coğrafi olarak zor bölgelerde 7/24 esasına uygun olarak arıza ekiplerinin özveriyle çalıştıklarını vurguladı.

Yatırımları kentlerde olduğu kadar kırsalda da ağırlıklı olarak sürdürdüklerini aktaran Karaer, şunları kaydetti:

“Kırsaldaki hatların her türlü doğa koşullarına açık ve korunmasız olduğunu unutmamalıyız. Şu ana kadar kırsaldaki yolların büyük bölümünün kapanmasına rağmen ilk günden itibaren sadece bazı uç noktalarda kesinti yaşandı, ancak ekiplerimiz anında müdahale etti. Halen de çetin mücadelemiz sürüyor. Meteoroloji Müdürlüğümüzle de yakın çalışıyoruz. Bu doğrultuda hafta sonunda yaşanabilecek tüm olumsuzluklara anında müdahale edebileceğimiz şekilde tüm tedbirlerimizi aldık.”

​​​​​​​

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.