Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

Emeklilerin Sessiz Çığlığına Sahip Çıkan Tek İsim: CHP’li Murat Çan, Yüzde 25’lik Zam Protestolarına Katıldı

Emeklilerin Sessiz Çığlığına Sahip Çıkan Tek İsim: CHP’li Murat Çan, Yüzde 25’lik Zam Protestolarına Katıldı
20 Temmuz 2023 16:45
121
A+
A-

Samsun’da, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik zam nedeniyle düzenlenen protesto eyleminde Emekli-Sen Samsun Şubesi Başkanı Arif Kutlu, hükümetin emeklilere yönelik politikalarını eleştirdi. Kutlu, “Ülkemiz, asgarinin altında yaşam koşullarının ortalamayı yansıttığı, devletin emek gelirlerini ve emekli maaşlarını kısmaya yönelik uygulamaları sürekli hale getirdiği bir ülke görünümünde” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan’ın destek ve katılımı dikkat çekti. Çan, emeklilerin yaşadığı mağduriyetlerin farkında olarak, onların haklarını savunan tek milletvekili olarak öne çıktı. Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklar ve hak kayıplarına dikkat çeken Çan, zam oranlarının emeklilerin yaşam gerçekliğini karşılamadığını belirtti ve hükümetin emekli politikalarını eleştirdi.

TÜİK tarafından belirtilen yıllık enflasyon oranının yüzde 38,21, 6 aylık enflasyon oranının ise yüzde 19,77 olduğunu aktaran Kutlu, bu oranların işçi, memur ve emeklinin yaşam gerçekliğini yansıtmadığına dikkat çekti. Ayrıca gıda enflasyonunun çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Kutlu, emekliler için yüzde 25’lik zammın anlamını yitirdiğini, milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Zam oranının emeklilerin maaşlarını bile açlık sınırına ulaştıramayacağını vurguladı.

Kök maaşı 7 bin 500 TL’nin altında olan emeklilerin maaşlarının Hazine yardımıyla 7 bin 500 TL’ye tamamlanmasına rağmen, zammın kök maaşlar üzerinden yapılması nedeniyle bu emeklilerin yaşam savaşını 7 bin 500 TL ile sürdürmek zorunda kalacaklarını belirtti.

DİSK Emekli-Sen, emeklilerin sesi olmayı sürdüreceğini ve emeklilikte insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi vereceğini ifade ederek, bu zam oranlarını kabul etmediklerini bildirdi. Kutlu, tüm emeklileri DİSK Emekli-Sen çatısı altında örgütlenmeye çağırdı. Bu çağrıya destek veren Murat Çan, emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceğini vurguladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.