Dolar 32,2595
Euro 34,7018
Altın 2.401,12
BİST 10.278,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Engelliler Atama Bekliyor

Engelliler Atama Bekliyor
2 Aralık 2020 21:28
15.114
A+
A-

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün Tüm Dünya’daki ve Türkiye’deki Engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını tüm kalbimizle rabbimizden niyaz ediyoruz.

Türkiye nüfusunun yaklaşık 10 milyonu engelli olduğundan engelliler günü bir güne sığdırılamayacak kadar önemlidir.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak engellilerimiz ile senede bir gün değil her gün beraberiz ve onların dertleri ile dertleniyoruz. Engellilerimizin karşıla tığı sorunları pansuman tedavilerle değil kalıcı çözümlerle çözmek gerekir.

Engelli olmak tercih değil, bir sonuçtur. Doğuştan olabileceği gibi sonradan kaza, hastalık vb. durumlarla da oluşabilir. Bu nedenle hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor.

Şuan istihdama yönelik olarak engelli vatandaşlarımıza yeterince yer yerilmiyor. Bunun en büyük göstergesi EKPSS ye 100 binden fazla işsiz engellinin girmesidir.

Pandemi sürecinde personele en çok ihtiyaç duyduğumuz sağlık çalışanlarımıza destek olmak için sağlık meslek mezunu atama bekleyen engelli vatandaşlımızın biran önce atamalarının yapılması isabetli olacaktır.

Istihdam da kamu ve özel sektörde %3 olan engelli şartı, ülkemizde % 12.5 engelli vatandaşımızın olma ı sebebi ile kamu ye özel sektörde engelli çalıştırma oranı adil bir şekilde güncellenerek 18 yaşını geçen ve çalışma kabiliyetine sahip olan tüm engelli vatandaşlarımızın kamu ye devlet gözetimi altında özel sektörde çalışma kapasitesine göre iş sahibi yapılmalıdır.

Çalışanlarının %90 1 engelli personelden oluştuğu ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek fabrikalar kurmalıyız. Bu fabrikaların öncelikle engellilerin kullandığı araç ve gereçleri üretmesi ve ihraç etmesi sağlanıp böylelikle hem engelli vatandaşımıza iş kapısı açılacak hem de engelliler ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Yasalar ile sabitlenip, sürekli zorunluluk süresi uzatılan, işyerleri, okullar, alışveriş merkezleri, kamu kurumları, ibadethaneler ye konutlar engellilere uygun hale getirilmelidir.

Sağlık kurulu raporlarında meydana gelen aksaklıkların farkındayız ve giderilmesi için rapor yönetmeliği güncellenip, tüm ihtiyaçlara cevap yerecek duruma getirilip, her başvuru için ayrı ayrı rapor değil tüm ihtiyaçları karşılayan tek rapor uygulamasına acilen geçilmelidir.

Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızı saygı sevgi ye hürmetle selamlıyoruz.

 

SAMSUN Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı   

Yeniden Refah Partisi Samsun Kadın Kolları Başkanlığı

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.