Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C

EÜ’nün koordinatörlüğünde 5 ülkeden 8 kurum tekstil alanındaki birikimlerini Fas’la paylaşacak

EÜ’nün koordinatörlüğünde 5 ülkeden 8 kurum tekstil alanındaki birikimlerini Fas’la paylaşacak
22 Temmuz 2024 17:24
42
A+
A-

Ege Üniversitesinin koordinatörlüğünde hazırlanan ve Türkiye, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Fas’tan mesleki eğitim ve öğretim alanında faaliyet gösteren kuruluşların ortaklığında yürütülecek olan “Development of technical textiles’ skills for the Moroccan textile industry (TECHTEX)” başlıklı proje, Avrupa Birliği ERASMUS-EDU-2023-CB-VET çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Marmaralı’nın yaptığı  projede Doç. Dr. Gözde Ertekin ve Doç. Dr. Mustafa Ertekin araştırmacı olarak görev alıyor.

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Yürütücülüğünü, tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitemiz bilim insanlarının üstlendiği uluslararası iş birlikli ve   multidisipliner  anlayışla hazırlanan projeler uluslararası kuruluşlar tarafından destek almaya devam ediyor. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda, yenilikçi ve girişimci bir anlayışla çalışmalarını yürüten araştırmacılarımız üniversitemizin bilimsel gücünü uluslararası arenayla paylaşıyorlar. Çok önemli ve anlamlı bulduğum bu iş birliklerinin artmasını temenni ediyorum. Bu kapsamda hazırladıkları projeleri desteklenen ekibimizi tebrik ediyorum. Bilim insanlarımıza katkı sunmayı, imkânlarımızı araştırmacılarımızın kullanımı için seferber etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Marmaralı ise “ERASMUS-EDU-2023-CB-VET çağrısı kapsamında desteklenen ‘Development of technical textiles’ skills for the Moroccan textile industry (TECHTEX)’  projemiz; Türkiye, İspanya, Yunanistan, İtalya ve Fas’tan Mesleki Eğitim ve Öğretim alanında faaliyet gösteren kuruluşlar arasında ortaklık projesidir.  3 yıl süreli projenin koordinatörü  üniversitemizdir. TechTex projesi ile Fas’ta mesleki eğitim ve öğretim düzeyinde yürütülen tekstil mühendisliği ve teknik tekstil eğitimi müfredatının geliştirilmesi, yeni ve güncel müfredatların oluşturulması, daha yenilikçi öğrenme yöntemlerinin geliştirilmesi, 5 ülkeden 8 kurum arasında bilgi paylaşımı sağlanması, Fas’ta farklı hedef grupların; meslek yüksekokulu öğrencileri, tekstil şirketleri ve kümelerin desteklenmesi ve meslek yüksekokullarının daha rekabetçi olması hedeflenmektedir. Projenin ilk toplantısı Ege Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. Bundan sonraki her 6 ayda bir farklı bir kurumda toplantı yapılması planlanmıştır. Proje, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘2024 Erasmus+ Merkezi Projeler Bilgi Günü’ toplantısında Eğitim Alanında Kapasite Geliştirme alanında örnek proje olarak tanıtılmıştır” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.