Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Açık
Samsun
29°C
Açık
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 26°C

FİDAN’IN KALEMİNDEN”KISSADAN HİSSE”

FİDAN’IN KALEMİNDEN”KISSADAN HİSSE”
9 Eylül 2023 11:02
226
A+
A-

Kıssadan hisse

Türkmen evine bir şıh misafir gelir cübbeli, sarıklı, torba sakallı…

 

Buyur ederler Köylülerle birlikte odaya alırlar.Köylüler ne keramet edecek diye ağzının içine bakarken, şıh arada bir irkilir gibi yapıp “Hoşt” der.

 

Köylüler bunun bir keramet olduğunu anlarlar ama ne kerameti olduğunu anlayamazlar, merakla sorarlar:

 

-Ya şıh hazretleri nedir o arada hoşt dediğin?.

 

Şıh:

 

-Bir köpek Kabe’nin duvarına işeyecek gibi niyetleniyor. Onu görüyorum tabii ki Hoşt diye

kovalıyorum. Köylülerin itikadı bir iken bin olur. Olanları kapının eşiğinden dinleyen evin hanım ağası sofrayı hazırlar.

 

Herkesin önüne üzerinde et olan pilav gelir. Şıhın tabağında sadece pilav vardır Şıh bir süre etsiz tabağa baktıktan sonra, kapıda beliren Hanım Ağa’ya:

 

-Benim tabağımda et niye yok, bunun bir sebebi var mıdır ey hatun? diye sorar….

 

Hanım ağa yaklaşıp tabağı ters çevirir. Onun etlerini pilavın altına koymuştur. Pilavın altında etlerin gözükmesiyle elindeki kepçeyi Şıh’ın kafasına indirir!

 

-Ulan tabağındaki eti görmedin de Kabe’deki iti mi gördün?…der!

 

Şimdi bu millet yaklaşık iki yıldır 6’lı masanın hangi maksatla niçin kurulduğunu çok iyi biliyor. Yaşanan tüm olaylara da vakıf. 2300 maddeyi de basının önünde nasıl açıkladığınızı da gördü. Kafanıza halktan kepçe yemek istemiyorsanız siyasetin etik kurallarına uygun davranmamız en doğru olandır. Bölünmüş olan milleti kronikleştirmeyin. Çok utanırsınız çok!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.