Dolar 34,0625
Euro 37,7511
Altın 2.756,30
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Gebze Denizli Mahallesi’nde 500 Metreküp Kapasiteli Yeni Depo Devreye Alındı

Gebze Denizli Mahallesi’nde 500 Metreküp Kapasiteli Yeni Depo Devreye Alındı
30 Ağustos 2024 14:00
1
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklıkla mücadele kapsamında kent genelinde birçok yeni içme suyu deposu inşa ediyor. Sürdürülebilir su yönetimi çalışmaları çerçevesinde, Gebze Denizli Mahallesi’nde 500 metreküp kapasiteli içme suyu deposu tamamlanarak devreye alındı.

İL GENELİNDE 34 YENİ DEPO YAPILIYOR

İSU Genel Müdürlüğü, il genelindeki altyapı yatırımlarını sürdürerek vatandaşların kaliteli ve kesintisiz içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor. Kuraklıkla mücadele kapsamında atılan bu adımlar, Kocaeli genelinde su altyapısının daha da güçlendirilmesine katkı sağlıyor. 2024 yılı yatırım programı kapsamında, Kocaeli genelinde 8 ilçede 34 adet yeni içme suyu deposu yapılıyor.

BÖLGENİN İÇME SUYU İHTİYACI KESİNTİSİZ KARŞILANACAK

Kent genelinde yapılan depo çalışmalarında son olarak Gebze ilçesi Denizli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 500 metreküp kapasiteli içme suyu deposu devreye alındı. Depo çalışmaları kapsamında, 200 metre uzunluğunda yeni içme suyu hatları da yapıldı. Yapımı tamamlanan depo ile birlikte, bölge halkının içme suyu ihtiyacı kesintisiz olarak karşılanacak ve su kaynakları etkin bir şekilde kullanılacak.

KESİNTİSİZ SU İHTİYACI KARŞILANACAK

500 metreküp kapasiteli yeni su deposunun devreye girmesiyle birlikte, bölgedeki su kesintilerinin önüne geçilerek sürdürülebilir su temini sağlanmış olacak. Çalışmalar, uzun vadeli sürdürülebilir su temini hedeflerine önemli bir katkı sunacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.