Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

GÜNCELLEME – Samsun’da öğretmeni darbettiği iddiasıyla 2 öğrenci yakını gözaltına alındı

SAMSUN (AA) – Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir öğretmeni darbettikleri iddiasıyla 2 öğrenci yakını gözaltına alındı. İddiaya göre, Atatürk …

GÜNCELLEME – Samsun’da öğretmeni darbettiği iddiasıyla 2 öğrenci yakını gözaltına alındı
25 Kasım 2022 17:47
304
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir öğretmeni darbettikleri iddiasıyla 2 öğrenci yakını gözaltına alındı.

İddiaya göre, Atatürk Ortaokulunda öğrenim gören bir öğrenci, dün akşam eve gittiğinde ailesine, beden eğitimi öğretmeni Murat Atay'ın kendisine tokat attığını söyledi.

Bunun üzerine okula giden velisi E.Ç. ve çocuğun ağabeyi F.Ç, okul bahçesinde Atay ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine E.Ç. ve F.Ç, Atay'ı darbetti.

İhbar üzerine okula giden Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri E.Ç. ve F.Ç'yi gözaltına aldı.

Atay ise Çarşamba Devlet Hastanesine giderek sağlık raporu aldı.

Öte yandan, olay, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

– Eğitim-Bir-Sen olayı kınadı

Eğitim-Bir-Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız, Atatürk Ortaokulu önünde yaptığı açıklamada, meslektaşlarına yönelik saldırının meslek kanununun ne kadar eksik olduğunu ortaya çıkardığını savundu.

Meslek kanununda şiddete yönelik her türlü eylemi caydıracak yasal düzenlemenin konulması gerektiğini belirten Yıldız, “Eğitim ortamında öğretmenlerimizin bütün enerjilerini çocuklarımızın geleceklerine aktarması, bu düşünce ile çalışması gerekir. Velinin veya bir başkasının okula gelip bu durumu yaşatma kaygısı olmasını artık istemiyoruz. Hem Murat öğretmenimize hem burada çalışan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırı sadece Murat öğretmene değil, tüm eğitim çalışanlarına yapılmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin cezasız kalmaması için konuyu takip edeceğimizi ifade ediyoruz.” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Hasan Demir de Murat Atay'ın uğradığı saldırının, öğretmene şiddet yasasının derhal çıkarılması gerekliliğini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Sağlık çalışanları gibi öğretmeni güçlendirecek, koruyacak tedbirlerin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alması gerektiğini anlatan Demir, “Tüm okullarımızda güvenlik personelinin bulundurulması zaruridir.” dedi.

Açıklamaya, Eğitim-İş Çarşamba İlçe Başkanı Ali Demirci ile sendika üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Muhabir: Duygu Özkümüş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.