Dolar 32,3072
Euro 34,6552
Altın 2.409,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Havza OSB’de kurulum çalışmalarında son aşamaya gelinen kenevir fabrikasında inceleme

SAMSUN (AA) – Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulum çalışmalarında sona gelinen kenevir tarımı, işleme ve triko tekstil tesisinde incelemede bulundu.Kurulum çalışmaları devam e…

Havza OSB’de kurulum çalışmalarında son aşamaya gelinen kenevir fabrikasında inceleme
10 Kasım 2023 16:09
128
A+
A-

SAMSUN (AA) – Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulum çalışmalarında sona gelinen kenevir tarımı, işleme ve triko tekstil tesisinde incelemede bulundu.

Kurulum çalışmaları devam eden fabrikada incelemelerde bulunan Ayvat ve Özdemir, firma yetkilisi Eyüp Can Kaplakarslan'dan bilgi aldı.

Ayvat, firma yetkililerine kolaylık dileyerek, “Havza'da büyük ve sektörünün öncülerini görmekten dolayı mutluyuz. Havza OSB'de üretime geçen firma sayısı arttıkça hem ülkemizin ekonomisine hem de istihdamına büyük artılar katacaktır.” dedi.

Özdemir de Havza OSB'nin hızlı şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, “Kenevir, bölgemiz için önemli bir ürün. Burada kurulacak fabrikada 600 kişi istihdam edilecek. Tarımının artması ile kenevir, çiftçilerimize de önemli geçim kaynağı olacak. Kenevir ekim alanlarının artması için ilçemizde sulama projelerinin hızlı şekilde hayata geçirilmesi için çalışılıyor.” diye konuştu.

Kaplakarslan da Havza OSB'de 28 bin metrekare kapalı alanı olan fabrikanın inşaat ve kurulum çalışmalarının son aşamaya geldiğini anlatarak, “Burada kenevir işlenerek elyaf, iplik elde edilecek ve nihayetinde triko üretimi yapacağız. Ayrıca kenevirden farklı ürünler üretmek için AR-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.