Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Havza’da ekmek ile simit gramaj ve fiyatlarında güncelleme yapıldı

SAMSUN (AA) Havza’da ekmek ile simit fiyatlarında gramaj ve fiyat güncellemesi yapıldı.Havza Bakkallar Bayiler ve Manavlar Esnaf Odası tarafından dağıtılan yeni tarifeye göre, şubat ayından bu yana 5 liradan satılan 200 gram ekmeğin gramajı 220 grama yüks…

Havza’da ekmek ile simit gramaj ve fiyatlarında güncelleme yapıldı
29 Temmuz 2023 19:39
98
A+
A-

SAMSUN (AA) Havza’da ekmek ile simit fiyatlarında gramaj ve fiyat güncellemesi yapıldı.

Havza Bakkallar Bayiler ve Manavlar Esnaf Odası tarafından dağıtılan yeni tarifeye göre, şubat ayından bu yana 5 liradan satılan 200 gram ekmeğin gramajı 220 grama yükseltilerek 7,5 liradan satılmaya başlandı.

Fırın sahibi Bülent Yılmaz, artan un ve diğer girdi fiyatlarındaki maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapıldığını belirterek, “Un fiyatları arttı. Elektrik, doğal gaz zamları yapıldı. Asgari ücret yükseldi. Girdiği maliyetlerimiz çok arttı.” dedi.

Öte yandan dağıtılan tarifeye göre Ocak ayından bu yana 5 liraya satılmakta olan 90 gram simit de tarife değişikliğiyle pazartesinden geçerli olmak üzere gramajı 85 grama düşürülerek fiyatı 7,5 lira olarak güncellendi.

İlçede simit fırını işleten Fehmi Kandemir, bir süredir fiyat artışı beklediklerini dile getirerek, “Susam, un ve diğer girdilere gelen artış neticesinde zam kaçınılmaz oldu.” dedi.

Muhabir: Halil Demir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.