Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

Havza’da kadına yönelik şiddete karşı mor balonlu etkinlik

SAMSUN (AA) – Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla …

Havza’da kadına yönelik şiddete karşı mor balonlu etkinlik
25 Kasım 2022 17:56
195
A+
A-

SAMSUN (AA) – Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla “Kadına şiddete sıfır tolerans” temalı etkinlik yapıldı.

Havza ve Ladik ilçelerinde Okul Destek (ODES) projesi kapsamında bulunan öğrencilerle Karahalil Mahallesi kırsalında düzenlenen etkinlikte, il genelinde şiddet görerek hayatını kaybeden kadınların isminin yazılı olduğu mor balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Etkinlikte öğrencilere, şiddet türleri ve şiddete karşı alınacak tedbirler hakkında bilgi verildi.

Havza Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Sezen Necla Mutlu Güvendi, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında yıl boyu çeşitli etkinlik ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini anlatarak, “Tüm çalışmalarımıza kadına şiddete sıfır tolerans ilkesiyle aralıksız devam etmekteyiz. Her yaş grubundan insana ulaşmanın gayretindeyiz. Çocuk ve gençlerimizin şiddete, özellikle kadına şiddete karşı duyarlı ve bilinçli yetişmesinin gayretindeyiz.” dedi.

Güvendi, şiddetin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadın ve kız çocuklarının yaşamlarını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden ve bu haklara erişimlerini engelleyen her birey insanlık suçu işlemekte. Toplumda bu bilinç oluşana ve kadına karşı şiddet sona erene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.