Her okula güvenlik görevlisi: İŞKUR’dan alım yapılacak
Yeni uygulamayla Türkiye genelindeki her okulda en az bir güvenlik görevlisinin görev yapması hedefleniyor.
Yeni uygulama kapsamında Türkiye genelindeki her okulda en az bir güvenlik görevlisinin bulunması planlanıyor. Görevlendirilecek personel, okul giriş ve çıkışlarında güvenliği sağlayacak, ihtiyaç durumuna göre farklı okullarda da görevlendirilebilecek.
Güvenlik görevlisi alımlarının İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi. Ancak başvuru tarihleri ve adaylarda aranacak şartlar henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.
Başvuru takvimi resmi duyuruyla ilan edilecek
Başvuru takvimi ve alım kriterlerinin ilgili kurumların yapacağı resmi duyuruyla açıklanması bekleniyor. Okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması kapsamında hayata geçirilecek uygulamanın detayları, duyurunun ardından netleşecek.