Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

HÜRRİYET SAĞLIK -SEN GENEL BAŞKANI ERDOĞAN ÇAKMAK SAĞLIKTA ŞIDDET EYLEMLERİNI KINAYARAK TALEPLERİNI YİNELEDİ

HÜRRİYET SAĞLIK -SEN GENEL BAŞKANI ERDOĞAN ÇAKMAK SAĞLIKTA ŞIDDET EYLEMLERİNI KINAYARAK TALEPLERİNI YİNELEDİ
8 Ekim 2023 00:02
102
A+
A-

Hürriyet Sağlık Sen ve Sosyal Hizmet Sendikası olarak sağlık çalışanlarının mesleklerini güvenli çalışma ortamlarında yerine getirebilmesi ve can güvenlikleri en birincil önceliğimizdir.Sağlık’ta şiddet nedeniyle son bir ay içerisinde tırmanan defaatle vaka ile karşı karşıya kaldık. Sendikamız yetkileri dahilinde hukuksal ve eylemsel destek ve girişimleriyle tepkiler verdik.
Yıllardır şiddeti besleyen unsurlar tarafımızdan söylenmekte ve engellenmesi konusunda uyarı ve önerilerimiz anlatılmaktadır. Ne yazık ki diğer sorunlara olduğu şekilde Sağlık Bakanlığı kendi çalışanlarının can güvenliğine de duyarsız kalmakta, sorumluluğu kendisinde değilmiş gibi kamuoyuna haber vermek dışında bir eylemde bulunmamaktadır.
Son 1 aydır yine son derece çirkin saldırılar yaşanmıştır.Son zamanlarda kamuya ait sağlık tesislerinde, hastanelerinde sağlıkta şiddet haberleri sıklaştı.
Kocaeli’nde darp edilen 3 Aile Hekimi ve Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde darp edilen hemşire en yakın örneğidir.Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Ne yazık ki önümüzdeki günlerde de benzerlerinin yaşanacağını biliyor ve Sağlık’ta Şiddete yönelik taleplerimizi yineliyoruz.
Bu konunun çözüm muhatabı olan Sağlık Bakanlığı ve sorumluluğu taşıyan Sağlık Bakanının sosyal medya mesajları ile duyurmak ve kınamaktan başka bir çaba içinde olmadığını görüyoruz. Tüm basamaklardaki sağlık kurumlarının, tüm sağlık çalışanlarının “iş yeri” olması sebebiyle can güvenliğinin sağlanması ve işini icra ederken çalışanların her türlü tehdit ve tehlikeden korunması sorumluluğunun Sağlık Bakanlığında olduğunu hatırlatmak istiyoruz.
Sayın Bakanı, bulunduğu konumun gereklerine uygun olarak derhal etkin ve caydırıcı yaptırımlara başlamaya ve uygulanmasını sağlamaya davet ediyoruz.
Erdoğan Çakmak
Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.