Dolar 34,0721
Euro 37,6900
Altın 2.743,58
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yıl kutlamaları için düzenlenen resmi törenlere katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yıl kutlamaları için düzenlenen resmi törenlere katıldı.
30 Ağustos 2024 18:24
1
A+
A-

“30 Ağustos; eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide, sanayide, her alanda yeni zaferleri bize işaret ediyor” diyen İmamoğlu, “Bu kapsamda, umuyor ve diliyorum ki, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni zaferleri, bu alanlarda coşkuyla elde eden bir milletin evlatları oluruz. Ancak bu şekilde biz Mustafa Kemal Atatürk’e, bu zaferi kazanan atalarımıza layık birer birey oluruz” şeklinde konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı 102’inci yıl kutlamaları için ilk resmi tören Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sırasıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan resmi tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de katıldığı resmi törenin ardından, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyduğu ikinci bir tören düzenlendi.

“GÜN BOYU KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İmamoğlu, ikinci törenin ardından yaptığı açıklamada, “Taksim Meydanı’nda, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın ikinci yıl dönümü kutlama törenlerini başlatmış bulunuyoruz. Bayramımız kutlu olsun. 30 Ağustos denince, hepimizin içinde ayrı bir coşku var. Çünkü 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla beraber, istiklalimizin, aynı zamanda Cumhuriyetimizin nasıl sağlam temellere oturduğunu, nasıl büyük bir mücadele verildiğinin gururu ve duygusu içimizi kaplar. Büyük bir zaferdir. Çünkü, Cumhuriyetimizin müjdecisi olmuştur. Bu büyük zafer, bugün 102. yılında, bize aslında yeni zaferleri işaret ediyor. Elbette ‘yeni zaferler’ denince, savaştan Allah korusun bu ülkeyi. Bütün ülkeleri savaştan korusun. Savaştan bahsetmiyorum, yeni zaferler denince. Ki Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir milletin geleceği tehdit altında değilse, nefsi müdafaa gerekli değilse, savaşı düşünmek dahi doğru değildir’ sözünü bize emanet etmiştir. Ama biz, ‘yeni zaferler’ deyince; eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide, sanayide, her alanda yeni zaferleri bize işaret ediyor. Bu kapsamda, umuyor ve diliyorum ki, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni zaferleri, bu alanlarda coşkuyla elde eden bir milletin evlatları oluruz. Ancak bu şekilde biz Mustafa Kemal Atatürk’e, bu zaferi kazanan atalarımıza layık birer birey oluruz. Bu duyguyla burada bayramımızı kutladık. Gün boyu kutlamaya devam edeceğiz. Allah, nice güzel, moralli ve bayrağımızın altında, Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün huzurunda bayramları kutlamayı milletimize nasip etsin” ifadelerini kullandı.

VATAN CADDESİNDE TÖREN ALAYI

Gül, Tokel ve İmamoğlu, Taksim’deki tören bittikten sonra İstanbul Valiliği’ne geçti. Üçlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Resmi törenlerin sonuncusu, Vatan Caddesi’nde gerçekleştirildi. Tören arabasına binen Gül, Tokel ve İmamoğlu, bando eşliğinde halkı selamladı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren yurttaşlar, zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeden, Türk bayrakları ve alkışlar eşliğinde geçit törenine renk kattı. Selamlamanın ardından Gül, Tokel ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı okundu. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.