Dolar 34,0596
Euro 37,7636
Altın 2.759,98
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

İki başarılı sporcumuz, TikTok LIVE’da yayınlanan ‘İlham Veren Kadınlar’ programında!

İki başarılı sporcumuz, TikTok LIVE’da yayınlanan ‘İlham Veren Kadınlar’ programında!
28 Ağustos 2024 02:48
4
A+
A-

TikTok LIVE hesabından yayınlanan söyleşide Şenyürek kız çocuklarına verdiği desteği anlattı, Bozan ise “Karate dojo’ları Türkiye’de ailelerin çocuklarını göndermek isteyecekleri bir yer haline geldi” dedi.

TikTok’un ‘İlham Veren Kadınlar’ serisi, biri basketbol, diğeri karate alanındaki başarılarıyla öne çıkan iki ismi; Tilbe Şenyürek ve Dilara Bozan’ı ağırladı. Fenerbahçe’de oynayan basketbolcu Şenyürek ve milli karateci Bozan, spor kariyerlerinin dünden bugüne hikayesini ve ideallerini anlattı.

Botaşspor Kulübü, Adana’daki okuluna seçmelere gelince uzun boyuyla dikkat çekmiş Tilbe Şenyürek ve sekiz yaşındayken basketbola başlamış ve bu spora asılmış. Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü’nde uzun forvet mevkiinde oynayan sporcu “Sakatlık, bazen istediğim performansı sergileyememek, başarısız olmak; sporun ve hayatın her alanında var. Ama ben hiç vazgeçmedim. Hatta tam tersi, bunlardan güç alıp yola devam ettim” dedi. 

“İnsanüstü bir güç ve konsantrasyon gerekiyor”

TikTok’un ‘İlham Veren Kadınlar’ programında maç sonrası ne kadar yorgun olsa da fotoğraf çektirmek isteyen genç kızlarla ilgilendiğini de anlatan sporcu “Kız çocuklarına sporu aşılayabilmek harika bir duygu. Maçlar çok yorucu oluyor, iyi de oynasan kötü de oynasan hemen evine gitmek istiyorsun ama ben özellikle kız çocuklarını kırmak istemiyorum, onlara örnek olmak ve birlikte zaman geçirmek istiyorum” diye ekledi.

Basketbola çok emek verdiğinin altını çizen 29 yaşındaki Şenyürek her zaman daha fazlası için hırs yaptığını, başarısız olduklarında herkesten daha fazla üzüldüklerini, uyuyamadıklarını da anlattı: “Çok emek veriyor, olimpiyatlara 4 yıl boyunca hazırlanıyoruz. İnsanüstü bir güç ve konsantrasyon gerekiyor. Başarısız olunduğunda inanın, olumsuz yorumlar yüzünden aylarca hatta belki yıllarca pes etme sürecine giren insanlar kendilerine gelemiyor. O yüzden herkesten destek bekliyoruz.”

TikTok LIVE’da yayınlanan ‘İlham Veren Kadınlar’ programının diğer konuğu Dilara Bozan karateye 6 yaşında başladığını anlatıp Türkiye’de karatenin eski yıllarda ‘merdiven altı branş’ olarak görüldüğünü ekledi: “Ama günümüzde bizler gibi öncü sporcularla beraber, branşımız çok daha iyi tanıtıldı. Karate dojo’ları çok daha temiz, ailelerin çocuklarını göndermek isteyecekleri bir yer haline geldi.”

 

“Başarım, ideallerimi destekledi”

 Karatenin savunma sporu olarak geçtiğini vurgulayan 27 yaşındaki milli sporcu, “Maalesef Türkiye şartlarında her kadın ve çocuk kendini savunmayı bilmeli. Bu yüzden ben kadınlara ve çocuklara Uzakdoğu sporlarının öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ben yaşadım. Gündüz vakti bir saldırıya uğradım. 17 yaşındayken, durakta otobüs bekliyorum, bir çocuk üstüme atladı ve ‘Benimle beraber olur musun’ dedi. Onu kendimden uzaklaştırmaya çalıştım. Nerede, başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için herkesin bu özgüvene sahip olması gerekiyor” diye ekledi.

Bozan, TikTok LIVE’da yayınlanan ‘İlham Veren Kadınlar’ programında genç kızlara ilham veren bir kadın olarak kendisinin de kimlerden ilham aldığını anlattı: “İlham kaynağım madalyalardı çünkü kürsüye çıkmayı çok seviyordum. ‘Hep gümüş alıyorum, ben artık altın madalya almak istiyorum’ dediğimi hatırlıyorum. Bir kişi ya da söz değil de kendi başarım, ideallerimi destekleyen bir durum haline geldi. Ama isim vermem gerekirse İspanyol rakibim Sandra Sanchez’i söylerim. 34 yaşında milli takıma girdi, Avrupa Şampiyonası’nda ilk finalini benimle yaptı. Ben henüz 17 yaşındaydım. 34 yaşından 44 yaşına kadar hiç ikinciliği yok, hep şampiyon oldu ve kariyerini olimpiyat şampiyonu olarak noktaladı.”

İnsanların özellikle çocukken çok fazla sıkılıp başka şeylere yönelebildiğinin altını çizen sporcu “Bendeki en önemli unsur bence istikrardı. Yendiğim zaman daha çok antrenman yapıyordum, yenildiğim zaman iki katı daha fazla antrenman yapıyordum. Güzel bir hırs bu. Hep başarı açlığında olan bir insandım, bu yüzden de nereye gidersem gideyim, hiç tatmin etmedi, hep daha yukarıyı hedefledim ve antrenmanlarımı da bu şekilde planladım” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.