Dolar 32,3117
Euro 34,8025
Altın 2.405,65
BİST 10.237,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 20°C

İlerleyen yaşına rağmen fındık patozculuğu yapmaya devam ediyor

SAMSUN (AA) – Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki İbrahim Yıldız, fındık sezonunda patozculuk yaparak gelir sağlıyor.Yıldız, marangozculuk mesleğinin yanı sıra 1983'ten bu yana fındık patozculuğu da yapıyor.Fındık sezonunda patoz yapara…

İlerleyen yaşına rağmen fındık patozculuğu yapmaya devam ediyor
27 Ağustos 2023 17:53
59
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki İbrahim Yıldız, fındık sezonunda patozculuk yaparak gelir sağlıyor.

Yıldız, marangozculuk mesleğinin yanı sıra 1983'ten bu yana fındık patozculuğu da yapıyor.

Fındık sezonunda patoz yaparak gelir elde ettiğini anlatan Yıldız, “40 seneden bu yana devam ediyorum. İşimi yaptığım müddetçe kendimi iyi hissediyorum. Çalışmadığım zaman kendimi rahatsız hissediyorum. Bazen köyde bahçeye çalışmaya gidiyorum ama mesleğimi sevdiğim için bu işi yapmaya devam ediyorum.” dedi.

Çalışırken kendisini genç ve dinamik hissettiğini vurgulayan Yıldız, “Çevremdekiler yaşım dolayısıyla bana, ' Bu işi bırak. Yaşın ilerledi, bırakma zamanın geldi' diyorlar. Ancak ben gücümün yettiği yere kadar çalışmak istiyorum. Yaşlandık tabii ki ancak yapamadığım yerde bırakacağım. Çalıştığım müddetçe kendimi iyi hissediyorum. İşleyen demir pas tutmaz. İnsan çalıştıkça kendini daha iyi hissediyor. Ben de kendimi genç ve dinamik hissediyorum. Bu yüzden patozculuğa devam edeceğim.” diye konuştu.

Fındık üreticisi İhsan Aygün ise, “”İbrahim ağabeyi yaklaşık 40 yıldır tanıyorum. Kendisi patozculuk yapıyor. Fındığımızı toplayıp kuruttuktan sonra patoza vermek üzere kendisini çağırıyoruz. Birlikte işimizi görüyoruz. Kendisi iyi bir ağabeyimiz, iyi de bir patozcudur.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.