Dolar 34,9466
Euro 36,7211
Altın 2.977,22
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 14°C
Çok Bulutlu
Samsun
14°C
Çok Bulutlu
Paz 9°C
Pts 15°C
Sal 14°C
Çar 12°C

İletişim Fakültesinde “İletişimde Kurumsallık” Paneli Gerçekleştirildi

İletişim Fakültesinde “İletişimde Kurumsallık” Paneli Gerçekleştirildi
29 Kasım 2024 15:42
53
A+
A-

İletişim Fakültesinde “İletişimde Kurumsallık” Paneli Gerçekleştirildi

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dezenformasyonla Mücadele Topluluğu (DMT) tarafından OMÜ İletişim Fakültesi ev sahipliğinde Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu (ÜNİAK) iştirakçiliğinde “İletişimde Kurumsallık” paneli düzenlendi.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele;İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, OMÜ Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Mürsel Kan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Çakın, Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yılmaz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, Doç. Dr. Enes Abanoz, Arş. Gör. Dr. Özlem Delal Abanoz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Öğrencilerin; okul, iş ve sosyal hayatlarında deneyim kazanma ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla düzenlenen panelin moderatörlüğünü ÜNİAK Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Onur Şen üstlendi.

 

Dekan Bekiroğlu,“Öğrencilerin istihdam imkânı bulabilecekleri kurumlar hakkında bilgi edinmeleri önemlidir”

 

Panelin açış konuşmasını icra eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Panelimiz kapsamında; medya ve iletişim alanında önde gelen kurumların yöneticileri tarafından; iş deneyimlerini, kurumların çalışma dinamiklerini ve bu kurumlara giriş süreçleri hakkında bilgiler edineceğiz. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra istihdam imkânı bulabilecekleri bu kurumlar hakkında bilgi edinmeleri oldukça önemlidir. Öğrencilerimize bu fırsatı kazandıran tüm herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Şüphe duymak mücadele etmenin bir parçasıdır”

 

Panelin İletişim Fakültesinde yapılmasını önemli ve anlamlı bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, dezenformasyona yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Dezenformasyonla mücadele, bir kişinin tek başına üstlenebileceği bir durum değildir. Çünkü yanlış bilgi, doğru bilgiden daha hızlı bir şekilde yayılıyor. Yanlış bilginin önüne geçmek için birlikte bir bütün olmak ve bilinçli şekilde hareket etmemiz gerekiyor. İlk okuduğunuz haber size doğru gelebilir ancak teyit etmeden paylaşmamanız gerekiyor. Şüphe duymak mücadele etmenin bir parçasıdır.”

 

“Kariyer planlamanızı bugünden yapmanız gerekiyor”

 

AA Samsun Bölge Müdürü Halil Demir, “İletişim fakültelerinden her yıl ortalama 95-100 bin öğrenci mezun oluyor. Mezun sayısının fazla olduğu işe alımların ise sınırlı olduğu göz önüne alındığında, kariyer planlamanızı bugünden yapmanız gerekiyor. Kurumumuz kış ve yaz dönemi olmak üzere öğrencilere staj imkanı sunuyor. Bu fırsatlardan yararlanmanızı öneririm.” cümleleri aktardı.

 

“Kamuoyuna doğru ve hızlı bir şekilde bilgi sunmanız için her zaman çalışmaya devam edeceğiz”

 

Bilginin doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktarılmasında teknoloji ve altyapıları çalışmalarının öneminden bahseden TÜRKSAT Samsun Bölge Müdürü Mustafa Dikder Öner, “bireylerin çevresinde gelişen olayları hızlı ve güvenli bir şekilde takip edebilmesi için TÜRKSAT olarak altyapı ve teknoloji çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Özellikle de iletişim teknolojileri alanında büyük bir ivme kazandık. Bunun en büyük örneği, ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A’dır. Kamuoyuna doğru ve hızlı bir şekilde bilgi sunmanız için her zaman çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Müdür Öner ayrıca öğrencilerin Ulusal Staj Programı üzerinden staj başvurusu yapabileceklerini ekledi.

Panel, teşekkür belgesi takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.