Dolar 32,3662
Euro 34,7279
Altın 2.400,66
BİST 10.170,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C

“İlk Evim, İlk İş Yerim” ile “İlk Evim Arsa” projelerinin tanıtım tırı Samsun’a geldi

SAMSUN (AA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” kampanyasına ilişkin merak edilen …

“İlk Evim, İlk İş Yerim” ile “İlk Evim Arsa” projelerinin tanıtım tırı Samsun’a geldi
15 Kasım 2022 07:58
95
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” kampanyasına ilişkin merak edilen soruların cevaplanması amacıyla hazırlanan tanıtım tırı, Samsun'da vatandaşlarla buluştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan tanıtım tırını ziyaret eden vatandaşlar, sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde, bazıları da tabletler üzerinden daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki daireleri gezme imkanı buldu, uzmanlardan bilgi aldı.

Tırı ziyaret ederek sanal gerçeklik gözlükleri ile konutları inceleyen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, gazetecilere, tırda “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projesinin tanıtıldığını söyledi.

Vatandaşların görsellerle bilgilendirildiğini belirten Dağlı, “Ülkemizin bu anlamda en büyük projesi, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın duyurduğu. Belli bir kısmının temeli atıldı, 2028'e kadar devam edecek. 5 milyon konutu ve iş yerini kapsıyor. Hayırlı uğurlu olsun, özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza.” dedi.

Dağlı, projenin ülkedeki konut açığını kapatacağını vurgulayarak, “Dar gelirli vatandaşlarımıza nefes alma yolu olacak. Bu açıdan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza müteşekkiriz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz vatandaşlarımız adına. Samsun'umuzda da ilçelerimizin hemen hemen tamamında konutlarımız yapılacak. İş yerlerimizle ve arsalarla ilgili müracaatlar devam ediyor.” diye konuştu.

Dağlı, bu konuda oluşabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşları uyardı.

Vali Dağlı'ya ziyaretlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat eşlik etti.

Kentte iki gün kalacak tırın bir sonraki durağı, Amasya olacak.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.