Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

İlkadım Belediyesi Borçlara Yapılandırma Getiriyor

İlkadım Belediye Meclisinin yaptığı toplantı sonucunda aldığı kararlar arasında Borçların Yeniden Yapılandırması kararı alındı. Meclis kararına göre 36 milyon TL’den fazla olan banka borçlarının faizleri yeniden yapılandırılacak.

İlkadım Belediyesi Borçlara Yapılandırma Getiriyor
24 Ağustos 2021 11:28
516
A+
A-

İlkadım Belediye Meclisi belediye binasında İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda toplam 14 maddelik bir görüşme yapıldı. Alınan kararlar arasında banka kredilerinin yeniden yapılandırılması görüşüldü. İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ “ Bankalardan alınan kredilerin yeniden yapılandırılması, belediyenin imkanlarının daha genişlemesi açısından bir fırsat olduğunu belirtti. Bankaların faiz düşümü yapmasından dolayı bunu değerlendirmek istediklerini, eski borçları kapatarak, yeniden aynı miktarda yeni vade ile borç alınabildiğini belirtti. Bu olayın yeni bir borçlanma olmadığını, mevcut borçlanmanın yapılandırması olacağını bildirdi.

İmkanların belediye için daha iyi bir kapsam sağlayacağının altını çizen Başkan Necattin DEMİRTAŞ “ Yeni bir kredi alınması söz konusu değildir.   Var olan borçların yapılandırmasını sağlayacağız. Böylece belediye imkanları biraz daha rahatlayacak. Borçları mevcutlarına göre yenileyeceğiz. 5 yılsa 5 yıl, 3 yılsa 3 yıl şeklinde olacak. Bunu Büyükşehir Belediyesi dahil birçok belediye uyguluyor. Biz de yararlanmak istiyoruz. Direkt faiz düşüşü yapmak mı doğru yoksa yeni bir yapılandırma mı yapmak daha doğru onları değerlendireceğiz. Bizim muradımız yeni bir kredi almak değil. Muradımız, mevcut kredilerin faiz oranlarını düşürmektir” dedi.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.