Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

İLKADIMDA ZABITA TERÖRÜ

İLKADIMDA ZABITA TERÖRÜ
8 Ağustos 2021 20:43
1.098
A+
A-

Samsun İlkadim Belediyesi Zabıta Ekipleri köy ürünlerini araba içeresinde satarak geçimini tedarik eden 65 yaşındaki Kadın üreticiye ağır hareketlerde bulunarak ürünlerini zabıta aracına zorla alarak el koymağa çalışırken sokaktan geçen vatandaşların ve o sokakta oturan ikamet eden İlkadımlıların esnafın tepkisiyle karşılaştılar.
Sokaktaki vatandaşların ve o sokakta oturan vatandaşların uzun süren müdahalesi sonunda Zabıta ekipleri uzaklaştılar.
Zabıta ekiplerinin hakaretine uğrayan üretici yaşlı kadın Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.
Olaya tanıklık edeceğini tanık olaraktan adını veren vatandaşlar İlkadim Belediye başkanı Necattın Demirtaş “önce sokak ortalarına masa atan kaldırımlarda tezgâhlarını kuran sağlığımızla oynayan yüzlerce esnaf ve satıcılara özelliklede sığınmacı olarak galipte işyerleri açanları kontrol etsinler.
Yaşlı kadın haliyle bu yaşta köy ürünü satan yaklaşık 6 yıldır burada ekmeğini riskini helalından kazanan bir kadına mı? Güçlerini kullanıyorlar. İlkadim çıksın baksın yüreği varsa bizlerle konuşsun şikâyetlerimizi dinlesin.
Bu nedir böyle gücü yettiklerine belediye kanunu uygulaması var. Yok, neymiş Cimlere şikâyet Valiye Kaymakama şikâyet var diye bu insanların ekmeğinin kazanmasının önüne geçiyorlar.
Varsa şikâyetçi onu da bu vatandaşa bildirecekler. Çünkü burası hukuk devleti o satıcı veya üreticide şikâyet edeni şikâyet etme hakkında dava açma hukuken hakkidir.
Gerekirse Kadın STK’larında gider bu yaslı katinin mağdur edilmesinindi gereğini yaparız. Diyerek tepkilerini gelen zabıta ekiplerine gösterdiler.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.