DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

İmtiyaz Sahibimiz Turhan Akşen, Atakum TURKODER Başkanlığında Aday Oldu

Banner Resmi
11.06.2021
402
A+
A-

Gazeteci Turhan Akşen, Tüketiciyi Koruma Derneği’nin Atakum Şubesine Başkan adayı oldu.

Yaptığı açıklamada, “Tüketici haklarının korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşabilmeleri amacı ile kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan kısa adı  TÜKODER’in 36 ilde 50 nin üzerinde   şubesi teşkilatlanmıştır.

2019 yılından beri üyesi olduğum kuruluşun2021 yılı itibari ile 20.000 nin üzerinde  üye sayısı vardır. Tüketicilerin haklarını koruyan güçlü bir sivil toplum kuruluşunun Samsunda bulunan Atakum Samsun ve Canik Şube ile birlikte 3 şubesi bulunmaktadır.

Bende nacizane  Atakum Tükoder şubesinin yönetim kurulu üyeliğini yaparak tüketicinin yanında olmaya gayret etmekteyim.   Politik ve ekonomik çıkarlara herhangi bir şekilde araç olmadan, kar amacı güden hiç bir kurum ve kuruluştan gelir elde etmeye yanaşmadan, yayın organlarında reklam almadan ve tüketiciyi herhangi bir ürüne yönlendirmeden, sadece üyelerinin gönüllü katkı ve katılımlarına dayanarak faaliyet gösteren tam bağımsız bir tüketici  kuruluşudur TÜKODER.

Henüz tüketici hakları kavramı Türk hukuk sistemine girmeden, 25 Ekim 1990 tarihinde kurulmuş olan TÜKODER, tüketici haklarının yasallaşmasında önemli roller üstlenmiştir.

Ülkemizin en büyük tüketici  kuruluşu olan TükoDerin şubeleri, tüketici hareketinin il il, ilçe ilçe yayılması ve  bir sivil toplum kuruluşu haline gelmesinde çok önemli bir misyonu ve sorumluluğu  üstlenmektedir.

TükoDer şubeleri ile  il ve ilçelerinde yerel toplumun tüketici hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve tüketici hareketine katılması için yoğun çaba içindedir. Yerel iletişim olanaklarından, özellikle medyadan yararlanarak ve sivil platformlara katılarak tüketicinin sesini duyurmaktadır.

Atakum TükoDer Şubesi üyelerinden ve yönetim kurulundan aldığı güç ile  bulunduğu her yerde, tüketicilerin , haklarını aramada yalnız  olmadıklarını göstermektedir. Gönüllü görevliler, şikâyetini bildiren her tüketiciye ilgi göstermekte ve hak arama konusunda sonuna kadar yardımcı olmakta  ve olmaya devam edecektir.

Bu maksatla  Atakum TükoDer şubesinin 12 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan Genel Kuruluna aday olarak, Genel Merkez tarafından, tüketici haklarının toplu ihlallerine karşı ülke genelinde başlatılan kampanyaları, kendi il ve ilçelerinde yürüterek, haksızlığa karşı kitlesel gücü  Ata kumda göstermekte istiyoruz. Yerinde sayarak değil tecrübeli ekibimizle birlikte ve Samsunda bulunan diğer şubelerle ortak çalışmalar ve projeler yaparak yerel yönetimlerin desteğini alarak zorlaştıran değil kolaylaştıran şeffaf bir yönetim tarzı ile  orta Karadeniz’de ilk adım şehrinden  tüketicinin sesi olmak istiyoruz. Atakum şube ilçemizde başka bir şube olmadığı için Atakum Kaymakamlığı Tüketici Heyetinde  yer almaktayız. Bu gün böyle yarının bir tehlike arz etmemesi ve bir başka derneğin  diğer ilerde olduğu gibi sendikaları kullanarak üye yapmaları, hülle yolu ile üyeleşmeleri ne karşı hızlı bir şekilde 200.000 nüfusu olan bir ilçede üye sayımızı artırmamız tüketici hakları mücadelesinde geri kalmamız gerekmektedir.

Bizim üye sayımızın artması ve  daha çok tüketicinin elini taşın altına koyması sayesinde  Hem Genel Merkezimizin  hak mücadelesinde eli kuvvetlenecek, ilçe bazında hakem heyetinde yer almaya devam edeceğiz, İl bazın dada diğer iki Tukoder Şubesi  ile hak mücadelesi yarışından kopmayacağız. Ne kadar üye o kadar hak mücadelesinde güç demektir. Bunun için tecrübeli ekibimizle beraber amatör ruhla da  olsa 12 Haziranda yapılacak olan Atakum Tükoder’in başkanlığına adayım.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.